Urfa’da 9 kişi daha tutuklandı

Urfa’da 9 kişi daha tutuklandı
Yayınlama: 02.07.2021
Urfa’da 15 ve 25 Haziran tarihleri arasında gözaltına alınanlardan 9 kişi daha “örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutuklandı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 15 ile 25 Haziran tarihleri arasında Urfa’nın Suruç ile Viranşehir ilçeleri ve Mardin’de gözaltına alınanlardan 10 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Urfa Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılığa, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüte yardım ve yataklık etmek” iddiası ile ifade veren Hamdullah Özkıran, Mahmut Parsak, İbrahim Basiyan, Mahsum Temel, Mahsum Demir, Mehmet Salih Eliş, Murşit Arslan, Osman Başkut ve Şahin Basiyan adlı yurttaşlar tutuklama talebi ile sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Aynı dosya kapsamında gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cengiz Temelli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

14 TUTUKLAMA

Aynı dosya kapsamında 25 ile 29 Haziran tarihlerinde gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Mikail Akgöbek, Abdullah Basiyan, Abdurrahman Mutlu, Mustafa Başkut ve Orhan Demircan adlı yurttaşlar da aynı gerekçe ile tutuklanmıştı. Aynı dosya kapsamında tutuklananların sayısı 14’e yükseldi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.