Valiliği’nin Hasankeyf videosuna tepki yağdı: Video yoruma kapatıldı

Valiliği’nin Hasankeyf videosuna tepki yağdı: Video yoruma kapatıldı
Yayınlama: 25.09.2021

Batman Valiliği tarafından Hasankeyf için hazırlanan tanıtım filmi tepkilere neden olunca paylaşılan video yorumlara kapatıldı.

Dicle Nehri üzerinde inşa edilen ve adı Veysel Eroğlu olarak değiştirilen Ilısu Barajı göleti nedeniyle Batman’ın 12 bin yıllık tarihi ilçesi Hasankeyf ile birlikte 199 yerleşim yeri su altında bırakıldı. Su altında bırakılan tarihi kente ilişkin Batman Valiliği tarafından “Hasankeyf Tanıtım Filmi” hazırlandı. Mezopotamya kalbinde sayısız medeniyetin kurulduğu yer, Anadolu’daki tarihin başladığı şehir, 12 bin yaşında kadim kent Hasenkeyf” yazısı ile paylaşılan video Valiliğin sanal medya hesabından paylaşıldı.

Paylaşılan video da su altında bırakılan tarihi kent ile yeni yapılan Hasenkeyf gösteriliyor. Videoda ”Bu kadim topraklarda yeni bir tarihi yazılıyor” demesi dikkat çekiyor.

TEPKİLER YAĞDI

Video da neredeyse tek bir ağacın kalmadığı kent için ‘Yeşil ile maviyi buluşturan kent’ tanımı kullanılırken, “Burası Batman Hasankeyf binlerce yıllık kalesi dimdik ayakta. Yeşil ile maviyi buluşturan kent. Eserlerine sahip çıkan mutlu insanların şehri. Bu havasından suyundan ve doğasından korunan Hasankeyf ve Hasankeyf sizleri bekliyor” denildi. Videonun sanal medya hesabında paylaşılması ile birlikte tepkiler yağdı.

VİDEO YORUMA KAPATILDI

Yoruma kapatılan videoyu alıntılayan sanal medya kullanıcılarının eleştirileri ise şu şekilde; “Yıkıp suyun altına gömdüğünüz Hasankeyf!, Hasankeyf’i betona gömdünüz. Kurt ile beraber kuzuyu yedikten sonra çobanla oturup ağlama ahlaksızlığı. Hani şu dinamitler ile patlatılıp suya gömülen Hasankeyf. Yüzsüzlüğün filmi. ‘Anadolu da sayısız medeniyetin kurulduğu yerde’ diye tanıttım videosuna giriş yapılıyor. Evet Anadolu’da sayısız medeniyetin kurulduğu yeri suya gömdünüz.” (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.