Van kongre için hazır: Çözüm gücü HDP’dir

Van kongre için hazır: Çözüm gücü HDP’dir
Yayınlama: 29.06.2022

VAN – HDP kongresine katılmak için gün sayan Vanlılar, “Tüm sorunların çözüm gücü HDP’dir, demokratikleşmenin gücü HDP’dir” diyerek, kent halkına kongreye katılım çağrısında bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3 Temmuz’da Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştireceği 5’inci Büyük Olağan Kongresi için hazırlıklar sürüyor. Günlerdir çalışmaların sürdüğü Van’da, binlerce kişi kongreye katılmak üzere 2 Temmuz’da kitlesel bir şekilde yola çıkacak. 3 Temmuz’da Ankara’da olacaklarını belirten yurttaşlar, “HDP’ye sahip çıkmak, kendine sahip çıkmaktır” dedi. 

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ HDP’

AKP-MHP iktidarının yanlış politikalar sonucunda ülkenin uçuruma sürüklediğini söyleyen Tahir Karakaya (73), bütün sorunları çözecek partinin ise HDP olduğunu söyledi. Karakaya, “Herkes iktidarın yaptığı yanlışları iyi görmeli. Bugün; hukuk, ekonomi, demokratik siyaset yerle bir edilmiş, Kürtleri tamamen yok sayıyorlar. Demokrasi, insan hak ve özgürlüklerini savunduğumuz için bize ‘terör’ yaftası yapıştırıyorlar. Bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Kürtler, HDP’yi sahiplenir ve onu iktidara getirirsek, her şeyin düzeleceğini düşünüyorum. Bunu bildikleri için sürekli HDP’ye saldırıyorlar. Vicdanı olan herkes bugün HDP’yi desteklemeli ve kongreye katılmalıdır” diye belirtti. 

‘KÜRT VARDIR, ÇÖZÜM İSTİYOR’

HDP’nin ezilen halkların partisi olduğunu ifade eden Emrah Başörü (42), Türkiye’de yaşanan sorunların çözümünün ancak Kürtlerin ve HDP’nin dahil olmasıyla çözülebileceğini vurguladı. Başörü, “HDP halkın partisidir ve ezilen halkların umudu haline gelmiştir. Bugün ülkede ciddi sorunlar yaşanıyor. Buna karşı sadece direnen parti HDP’dir. Türkiye’de sorunlar Kürtsüz ve HDP’siz çözülemez. Kürt vardır ve çözüm istiyor. HDP de bu sorunun çözülmesi için mücadele ediyor. Bütün sorunları biliyoruz ve bunu çözecek partinin HDP olduğunu belirtiyoruz. HDP’yi kapatmaya çalışanlar bilsinler ki asla başarılı olamayacaklar. Eğer 6 milyon HDP seçmenini cezaevine atacaklarsa, buyursunlar kapatsınlar. Yeni bir parti daha açar mücadelemize devam ederiz. Tüm bunlara karşı HDP’yi sahiplenelim ve HDP kongresine katılalım” diye seslendi. 

‘ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK İÇİN KONGREYE’ 

PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Kürt halkına özgürlük isteyen herkesin HDP’yi sahiplenmesi ve kongreye katılması gerektiğini belirten Salih Akçi (48), “Önderimiz, dilimiz, topraklarımız özgür olsun istiyoruz. Bugün kendi anadilimizi bile konuşamıyoruz. Bazı muhalif partileri kendilerini Kürtlere şirin göstermeye çalışıyorlar. Kürtler bu oyuna gelmesin. Biz o siyasi parti liderlerinin, 90’lı yıllarda Kürtleri nasıl faili meçhul cinayetlere uğrattıklarını iyi biliyoruz. Herkes aklını başına alsın, elini vicdanına koysun ve HDP’nin yanında dursun. Fırsatı ve zamanı olan herkes HDP’nin 3 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştireceği kongreye katılamadılar. O salonu öyle görkemli dolduralım ki Kürtlerin yıkılmadığını onlara gösterelim. Bu sömürgeliği artık bunu kabul etmeyelim ve özgürlüğümüz talep edelim” şeklinde konuştu. 

3’ÜNCÜ YOL HAMLESİ

HDP’nin ülkedeki bütün sorunların çözümünde alternatif bir parti olduğunu söyleyen Kenan Şan (43), HDP’ye sahip çıkmanın kendine sahip çıkmak olduğun belirtti, Şan, “HDP’siz bir Türkiye olmaz. Çünkü HDP bütün sorunların çözüm gücüdür.  HDP’nin önüne koyduğu 3’ncü yol ve demokrasi ittifakı bence yerinde bir hamledir. HDP’nin başaracağına da yürekten inanıyorum. Herkesin de bu durumu iyi okuması gerekiyor. Partimiz, Türkiye siyasetinin belirleyici ve kilit noktası olan bir durumdadır. HDP’yi küçümseyenler kaybedecektir. Partimizi ezmeye ve bitirmek için her gün yeni komplo teorileri öğretenler şunu söylüyorum; Bize ne kadar saldırırsanız o kadar güçleneceğiz. Her şeye rağmen kendimizi yeniliyoruz ve yanlış politikalarla mücadele ediyoruz.  Bu durumu da herkes görüyor. Halkımız ne unutur ne de susar.  Halkımız kongreye büyük bir dirençle, umutla katılmalı. Çünkü HDP’ye sahip çıkmak kendine sahip çıkmaktır” diye konuştu.

‘DEMOKRATİKLEŞMESİNİN GÜCÜ’ 

HDP’nin demokrasinin simgesi olduğunu vurgulayan Mahmut Akbulut (38), kongreye katılma çağrısı yaptı. Akbulut, “HDP hangi tarafta durursa, bu ülkede o ittifak iktidar olur. Ama buna rağmen HDP yalnızlaştırılmaya çalışılıyor. AKP de HDP’den korktuğu için sürekli siyasallaşmış yargı yoluyla siyasetçilerini cezaevine atıyor. HDP, bu ülkenin demokratikleşmesinin gücüdür. Herkesin farkında olması ve sahiplenmesi gerekiyor” dedi. 

‘SORUNLARI HDP ÇÖZER’ 

Ülkede her alanda ciddi sorunların yaşandığına dikkat çeken Mehmet Emin Aslan (47), sorunları ancak HDP’nin çözebileceğini belirterek, şunları söyledi: “HDP’nin söylemlerini anlamlı buluyoruz ve HDP’nin iktidar olmasın istiyoruz. Partimizin çalışmalarını halk olarak çok beğeniyoruz ve başarılar diliyoruz. Herkesin kongreye gitmesi ve HDP’nin yanında durması gerekiyor. Tüm halkımızı kongreye katılmaya davet ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.