Yeni Akit Gazetesi Batman Barosu’nu hedef aldı

Yeni Akit Gazetesi Batman Barosu’nu hedef aldı
Yayınlama: 07.05.2022

Batman Barosu’nun HDP’li Ayşe Acar Başaran’a ilişkin yaptığı açıklamayı hedefe koyan Yeni Akit Gazetesi “Batman Barosu da şer yuvası” başlık atarken baroya destek verenler “Batman Barosu şêr(Aslan) yuvası” dedi.


Yeni Akit Gazetesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne yönelik polisin provokasyon girişimi ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehdide ilişkin “Batman Milletvekili ve Baromuz üyesi Ayşe Acar Başaran’a yönelik polis tehdidini kınıyoruz” başlıklı yazılı açıklama yapan Batman Barosu’nu hedef aldı.

Gazate “Batman Barosu da şer yuvası” başlıklı haberinde “Batman Barosu Terör örgütü PKK’nın siyası kanadı HDP’li Ayşe Acar Başaran’a destek açıklaması yaptı” cümlesine yer verdi.


Gazete Batman Barosu’nun yaptığı açıklamayı da haberine ekledi. Gazeteye bu haberine ise tepkiler yağdı. Baro Başkanı Erken Şenses haber için “Nefret saçan haber” haber tanımını kullandı. Şenses, “Batman Barosu, toplumun fay hatlarını germek isteyen sözde medya organlarına karşı da yılmadan hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak görevlerini yürütmeye devam edecektir. Nefret saçan habere karşı Basın Konseyi’ni göreve çağırıyorum” dedi.


Dijital medya hesaplarında ise sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, avukatlar ve Barolar tarafından destek açıklaması yapılırken en dikkat çeken destek açıklaması ise avukatların kullandığı “Batman Barosu şêr(Aslan) yuvası” sözü oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.