HAKKARİ – Yeniden Refah Partisi Derecik İlçe Başkanı Reşit Ekinci, ilçeye bağlı Samanlı köyü yakınında nöbet tutan bir uzman çavuşun köyün içerisine ve kendisine ateş açtığını belirterek, askerin kendilerini tehdit ettiğini söyledi.

Hakkari’de önceki hafta Rubarok (Derecik) sınırında açılan ateş sonucu Tahsin Yalçın adlı genç hayatını kaybetti. Dün de Yeniden Refah Partisi Derecik İlçe Başkanı Reşit Ekinci, ilçeye bağlı Samanlı (Mavan) köyü ve Derindere (Çemekûrk) mahallesi yakınında nöbet tutan bir uzman çavuşun hem kendisine hem de köyün içerisine ateş açtığını söyledi.

‘KÖYE VE BİZE DOĞRU ATEŞ AÇTI’

Sanal medya hesaplarında askeri noktanın fotolarını ve askeri paylaşan Ekinci, nöbet tutan bir askerin köye doğru ateş açtığını ve hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Ekinci, “Dün Tahsin Yalçın kardeşimiz askeri kolluk kuvvetleri tarafından ateş açarak vuruldu. Bugün 100 metre ilerdeki askeri noktada Recep Uzman çavuş tarafından hem bana hem köyümün içine ateş açıldı. Recep Uzman çavuş hem kadınlarımıza hem de çocuklarımıza ve köyün içine ateş açarak, hakaret etti” dedi.

‘SİZİ TARARIM’

Uzman Çavuş’un bağırarak “Benim adım Recep Uzman Çavuş. Kimden şikayetçi olursanız olun. Köyünüz yasak olduğu bir yerdir, gerekirse sizi hepinizi öldürürüm. Hepinizi tarayacağım“ dediğini söyleyen Ekinci, “Yazıklar olsun” dedi. (MA)