Yeşil Sol Parti Batman il Kongresi gerçekleşti

Yeşil Sol Parti Batman il Kongresi gerçekleşti
Yayınlama: 29.01.2023

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisinin ( Yeşil Sol Parti) 1. İl Olağanüstü Kongresi, Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Konferans Salonunda gerçekleşti.


Delegelerin katılımıyla yapılan seçimler sonucunda Yeşil Sol Parti Batman Eş Sözcülüğüne Sedef Özdemir ve Seyid Bilal Evren seçildi.


Yapılan kongreye Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, PM üyesi Reşat Akıncı, HDP Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz, HDP İl Eş Başkanları Hüseyin Sarik ve Hürriyet Kaytar, DBP il örgütü, Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, bazı parti, sendika ve STK temsilcileri katıldı.

Divanın oluşturulmasıyla başlayan program Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsünün konuşmasıyla başladı.


Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar , “Kritik bir süreçten geçiyoruz. 2023 yılına girdik ama sanırsam gerçek bir yeni yıla girişimizi gerçekleştirecek olan seçimler sonrasında kutlama şansı bulacağız. Bugüne kadar yaşadığımız olağan seçimlerin ötesinde bir seçimle karşı karşıyayız. Türkiye’nin geçirmiş olduğu ve hepimizin de tanıklık ettiği bir yüzyılı var. Bu yüzyılın muhasebesinin yapılacağı bir seçim olmak durumunda. Kadınlar adına, Kürtler adına, gençler adına, bu ülkede yok sayılan bütün kimlikler ve mücadeleler adına yapılması gerekiyor” dedi.
Ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz, “Biz artık kimliğimizin, dilimizin tanınmasını istiyoruz. Kayyumları istemiyoruz. Bu sorun çözülmediği sürece Türkiye önünü göremeyecektir. Biz savaşın karşısındayız. Ama onlar savaşı ön planda tutuyorlar. Şuan birlik ve beraberlik zamanıdır” dedi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından tek listeyle girilen seçimde delegeler oy kullandı. Yapılan seçimin ardından Sedef Özdemir ve Seyid Bilal Evren yeniden eş sözcülüğe seçildiler. Seçimin ardından takdim edilen yeni yönetimin tebrik edilmesiyle program sona erdi.