YPG’den ‘Peşmerge’ye saldırı’ açıklaması

YPG’den ‘Peşmerge’ye saldırı’ açıklaması
Yayınlama: 17.12.2020

Peşmerge Bakanlığı’nın dün yaptığı ‘YPG, Peşmerge’ye saldırdı’ iddiasına dair açıklama yapan YPG, ‘Güçlerimiz Pêşmerge mevzilerine herhangi bir saldırıda bulunmamıştır’ dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı’nın dün “YPG, Peşmergeye saldırdı” iddialarına ilişkin Halk Koruma Birlikleri (YPG) yazılı açıklama yaptı. “Güçlerimiz Peşmerge mevzilerine herhangi bir saldırıda bulunmamıştır” denilen açıklamada, “YPG olarak Başure Kürdistan’ın özerkliğine saygılıyız” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şöyle denildi: “Geçmiş yıllarda Güney Kürdistan ile Rojava arasında saygı temelinde ilişkiler oldu ve bu ilişkiler devam etmektedir. Bu ilişkiler DAİŞ’e karşı mücadele ve bölgenin güvenliği çerçevesinde gelişti. Bu ilişki sayesine sınır bölgelerinde ortaya çıkan birçok sorun çözüme kavuşturuldu.”

‘DURUM VAHİMLEŞTİRİLİYOR’

“Bu çerçevede 16 Aralık günü güçlerimiz Silêha bölgesinde Peşmerge güçlerine, nokta ve mevzilere herhangi bir saldırıda bulunmamıştır. Böyle bir saldırı gerçekleştirmek için hiçbir sebep de yoktur. Ancak basın üzerinden yapılan ve gerçeği yansıtmayan bazı açıklamalarda durum vahimleştirilmek istendi. Bölgede olan şey ise bölgemizle Güney Kürdistan kişi ve kurumları arasındaki diyalogsuzluğun sonucuydu. Bizler YPG olarak Başure Kürdistan’ın özerkliğine saygılıyız, bize dönük saldırgan siyaset, provokasyon ve suçlamalardan vazgeçme çağrısında bulunuyoruz. Bütün sorunların diyalog çerçevesinde çözümünden yanayız.” (MEZOPOTAMYA AJANSI)