Yüksekova’da patlama: En az 3 polis yaralandı

Yüksekova’da patlama: En az 3 polis yaralandı
Yayınlama: 04.10.2022

Yüksekova’da dün akşam saatlerinde yaşanan patlamada 1’i ağır en az 3 polisin yaralandığı öğrenildi. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Kışla mahallesinde bulunan 75’inci Yıl Polis Karakolu’nun yakınlarında dün akşam 22.00 ve 01.00 saatleri arasında iki şiddetli patlama meydana geldi. Patlama sonrası Kışla mahallesinden Orman mahallesine giden ve içerisinde özel harekat polislerinin bulunduğu zırhlı araca ateş açıldı. Sonrasında bölgede uzun bir süre silah sesleri yükseldi. Edinilen bilgilere göre 1’i ağır en az 3 polis yaralandı. Yaralanan polislerin Sahra Hastanesi’ne götürüldüğü belirtildi. 

MAHALLE ABLUKA ALTINDA

Patlama sonrası mahalle yüzlerce polis tarafından ablukaya alındı. Kimi evlere baskın düzenleyen polisler, mahalle sakinlerini kimlik kontrolünden geçirdi. Bazı kişilerin şiddet ve hakarete maruz kaldığı aktarıldı. Patlama sonrası polis karakolundaki kameralar değiştirildi. Ayrıca karakolun korkulukları sağlamlaştırılarak, etrafı çelik kalkanlarla kapatıldı. Yüzlerce polisin Orman ve Kışla mahallelerinde ev araması sürüyor. Mahallede bulunan duvarların üstündeki “Bijî Serok Apo” ve “Zap’tan Avaşîne direnenlere selam olsun” yazılamaları da siliniyor.  

Havanın aydınlanmasıyla birlikte patlamanın yaşandığı yerde bulunan bir işyerinin camlarının kırıldığı ve duvarlarının delindiği ortaya çıktı. (MA)