Yüzde 80 engelli tutuklu tahliye edilmiyor

Yüzde 80 engelli tutuklu tahliye edilmiyor
Yayınlama: 11.03.2022

 Silivri 5 Nolu Cezaevi’nde tutulan yüzde 80 engelli Erol Balcı cezası bitmesine rağmen tahliye edilmiyor.

İstanbul Silivri 5 Nolu Cezaevi’nde tutulan yüzde 80 engelli Erol Balcı, tahliye edilmiyor. 2016 yılında İstanbul’da gözaltına alınan Balcı’ya “örgüt üyeliği” iddiasıyla 5 yıl 6 ay ceza verildi. 2021 Ekim ayında tahliye olması gereken Balcı’ya cezası daha bitmeden sahte kimlik taşıdığı gerekçesiyle 2020 Aralık ayında 1 yıl 4 ay daha ceza verildi. Bu cezası gerekçe gösterilerek tahliyesi engellenen Balcı, cezaevinde sağ gözünü tamamen kaybetti. İhtiyaçlarını koğuş arkadaşlarının yardımlarıyla karşılayan Balcı’nın verdiği dilekçeler ise görmezden geliniyor. Ailesi, avukatları ve Balcı tarafından yazılan dilekçelere bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmedi.

İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR

Erol Balcı’nın ağabeyi Ferzan Balcı, kardeşiyle en son hafta içerisinde telefonla konuştuğunu belirterek, kardeşinin hiçbir ihtiyacının tek başına karşılayamadığını kaydetti. Kardeşinin cezaevine girmeden öncede gözünde sorun olduğunu aktaran Balcı, “Cezaevine girdikten sonra sağ gözünü tamamen kaybetti. Yüzde 80 engelli raporu olmasına rağmen cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. Açık görüşe gittiğimde arkadaşları salona gelmesine yardımcı oluyor. Silivri’de 3 aydır sıcak su verilmiyor. Yeterli yemek verilmiyor, ihtiyaçları giderilmiyor. Bizde defalarca tahliyesi için başvurduk. Bize olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmedi. Ev hapsi versinler, en azından biz bakalım” dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

Cezaevlerinde insanlık dramı yaşandığını vurgulayan Balcı, “Tutuklu aileleri perişan. Cezaevinde insanları ölüme terk etmişler. Cezası bitmesine rağmen tahliye edilmeyen hasta tutuklular var. Silivri Savcısı kendi inisiyatifine dayanarak hukuk tanımıyor. İnsanlar içeride rehin tutuluyor. Bu duruma karşı biz bir şey söylediğimizde bile tutuklulara ceza veriliyor. Özellikle siyasi tutsaklar üzerinde yapılıyor bu baskı. Siyasi tutsaklara yapılan tecrit, baskı dursun. Bu insanlar içeride ölüyor. Sesimizin her yere ulaşmasını istiyoruz. Bize destek olsunlar” diye belirtti.

‘BİZ DE HAREKETE GEÇECEĞİZ’

“Ellerini vicdanlarına koysunlar ve eğer hukuk varsa bu insanları bıraksınlar” diyen Balcı, şöyle devam etti: “Tutuklulara insan gibi davransınlar. Yoksa bu iş çok farklı bir duruma gider. Biz de cezaevi önünde ölüm orucuna gireceğiz. Hiç kimse yakınını cezaevinde ölüme mahkum etmek istemez. Biz de harekete geçeceğiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.