Zap ve Avaşîn’de şiddetli çatışma

Zap ve Avaşîn’de şiddetli çatışma
Yayınlama: 18.04.2022

Türkiye’nin KDP ortaklığında yeni operasyon başlattığı Avaşîn ve Zap’ta şiddetli çatışmalarda, bölgenin 147 kez savaş uçaklarıyla bombalandığı, TSK’ya ait 2 helikopterin darbelendiği, 28 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Türkiye’nin, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) ortaklığında Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine başlattığı yeni sınır ötesi operasyonda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. TSK’ye ait savaş uçaklarıyla bombalanan bölgeye indirilen askerler ile HPG’liler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasına göre, dün akşamdan bu yana Avaşin ve Zap bölgelerinde yaşanan çatışmalarda, TSK’ye ait iki helikopter darbelendi, 28 asker yaşamını yitirdi.

YOĞUN BOMBARDIMAN

Türkiye’nin 14 Nisan’da artan saldırılarının, 17 Nisan’da yoğun bombardımanla devam ettiği kaydedilen açıklamada, 17 Nisan’da Avaşîn bölgesine 8 helikopterle asker indirmenin yapıldığı, ardından bölgenin helikopterlerle bombardımana tutulduğu belirtildi. TSK’nin Werxelê bölgesine indirme yapmak istediği sırada çatışmaların yaşandığı ve 8 askerin yaşamını yitirdiği bilgisine yer verilen açıklamada, devam eden çatışmalarda 2 askerin yaşamını yitirdiği, 3 askerin yaralandığı, askerlerin geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi. TSK’nin Werxelê’ye indirme yapma girişimleriyle başlayan çatışmalarda, bir askerin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor.

ZAP’A İNDİRME ENGELLENDİ

Zap bölgesinde ise 14-17 Nisan tarihleri arasında Kurojaro, Şikefta Birîndara, Ertuş, Şehîd Şahîn, Karker ve Çiyareş bölgelerine yoğun bombardımanın yapıldığı aktarılan açıklamada, Girê Şehîd Şahîn bölgesine indirme yapan bir helikopterin ise vurulduğu bilgisine yer verildi. Kurojaro bölgesine indirme yapmak isteyen bir helikopterin engellendiği belirtilen açıklamada, Girê Şehîd Amargî’de yaşanan çatışmada ise 7 askerin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

KDP ÜSSÜNDEN SALDIRI

TSK’nin KDP denetiminde olan Sirê üssünden karadan Kurojaro bölgesine yönelik saldırıya geçtiği bilgisine yer verilen açıklamada, ayrıca KDP’nin gece saatlerinde Dêrelok, Şêladizê ve Barzan hattına yoğun sevkiyat yaptığı belirtildi.

HELİKOPTERLER DARBELENDİ

Şikefta Birîndara bölgesinin Kevirêkun mıntıkasında yaşanan çatışmalar sonucu 5 askerin yaşamını yitirmesinin ardından TSK’nin Kaniya Skorsky’e çekilmek zorunda kaldığı aktarılan açıklamada, daha sonra yaşanan çatışmalarda 3 askerin yaşamını yitirdiği, 6 askerin yaralandığı ifade edildi. Yine Çemço bölgesinde indirme yapmaya çalışan 2 helikopterin engellendiği, bir helikopterin ise darbelendiği kaydedildi.

Bamernê-Amediye-Dêrelok hattı üzerinden Kurojahro’ya indirme yapmaya çalışan helikopterlerin vurulduğu ve 3 helikopterin geri çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi.

147 BOMBARDIMAN

Açıklamada, son 4 gün içerisinde bölgenin 147 kez savaş uçaklarıyla, karadan da sayısız kez obüslerle bombalandığı bilgisine yer verilerek, yaşanan çatışmalar sonucu 28 askerin yaşamını yitirdiği ve TSK’nin birçok bölgeden geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.