Cezaevlerinde yayılan salgına dair açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Kovid-19 tanısı konuldu” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde alınan koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemlerine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, “4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Kovid-19 tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi” dedi.

Adliyelerde yoğunluğun yüzde 95 oranında azaltıldığını belirten Gül, “Sayın Cumhurbaşkanımız adliye ve icralardaki ertelemelerin 15 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu. Koronavirüs salgınının gidişatına göre bu süre öne çekilebilir. Bizim için bu dönemin kahramanları infaz koruma memurlarıdır” diye konuştu.

Cezaevine yeni gelen kişilerin ilk muayenesinin yapıldığını ve 14 gün karantinaya alındığını kaydeden Gül, “Her türlü hijyen malzemeleri düzenli ve bedelsiz verilmektedir. 4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Kovid-19 tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi” şeklinde konuştu. (MA)