1993 yılında jitem tarafından kaçırılan Av. Metin Can ile Dr. Hasan Kaya’nın akıbeti soruldu

1993 yılında jitem tarafından kaçırılan Av. Metin Can ile Dr. Hasan Kaya’nın akıbeti soruldu
Yayınlama: 26.02.2022

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle  Gülistan Caddesinde İnsan Hakları Anıtı önünde  bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının taşındığı eylemde basın metnini Batman İHD Yöneticisi Zeki Tangüner okudu. Yakınlarını kaybeden aileler ve insan hak savunucuları olarak uzun bir süredir eylemde olduklarını hatırlatan Tangüner, kayıpların akıbetini aramaya devam edeceklerini belirtip, 518. haftamızda da 21 Şubat 1993 tarihinde Jitem tarafından Elazığ il merkezinden kaçırılan Av. Metin Can ile Dr. Hasan Kaya akıbetini sormaya geldiklerini dile getirdi.

Tangüner, ’’ Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemlerimizin 518. haftasında yine umutla ısrarla birlikteyiz. 90’lı yıllarda zorla kaybettirilen veya faili meçhul cinayetlere kurban edilen insanlarımızın anılarına bağlılığımızı yineliyor. Gözaltında kaybedilen ve işlenen binlerce cinayetin faillerinin çok uzaklarda olmadığını biliyoruz. Sistematik olarak işlenen bu cinayet ve kaybettirme olaylarının er veya geç ortaya çıkacağına dair umudumuzu koruyor ve bu umudumuzu büyüteceğimizi buradan bir kez ifade etmek istiyoruz.’’ dedi

Kayıp hikayesinin okunduğu eylem 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.