HABER-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Ulu, TRT çalışanı Deniz Salmanlı’nın sosyal medyada yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek önce açığa alındığını ardından geçici 35’inci Madde ile ihraç edildiğini söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) eklenen geçici 35’inci madde uygulamasına ilişkin Yenişehir’de bulunan Hazal Park’ta basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açılarak, “AKP gidecek, güzel günler gelecek” ile “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

Açıklamayı Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Ulu yaptı. Ulu, 22 yıl boyunca herhangi bir disiplin cezası dahi almayan TRT çalışanı Deniz Salmanlı’nın sosyal medyada yaptığı bir paylaşım sebebiyle önce açığa alındığını ardından geçici 35. Madde ile ihraç edildiğini söyledi. 

‘BASKILAR PLANLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLDÜ’

Sendikal hak ve özgürlüklerle mücadele yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerinin herhangi bir suçlarının olmadığını aktaran Ulu, “2016 Temmuz Darbe girişiminden bu yana 20 Temmuz da ilan edilen, OHAL ile birlikte on binlerce kamu emekçisi, kanun hükmünde kararnamelerle kamudaki görevlerinden ihraç edilerek adeta açlığa ve ölüme terkedildi” dedi. 

MERSİN

KESK Mersin Şubeler Platformu üyeleri de Özgür Çocuk Park’ında bir araya gelerek, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten çıkarılan üyelerine ilişkin açıklama yaptı. “Haksız hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin” pankartının açıldığı açıklamada,  “KHK’ler gidecek biz kalacağız” sloganı atıldı. Açıklamayı yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Özbay, KHK’lerin hukuksuz olduğunu ifade etti.

MÜCADELE VURGUSU

Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, hükümetin bir organı gibi çalışan OHAL İşleri İnceleme Komisyonu’nun lağvedilmesini ve 35’inci maddenin kaldırılmasını isteyen Doğan, “İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.