Urfa Ceylanpınar’da 3 yaşındaki T.D., Türkiye’nin kontrolündeki Serêkaniyê kentinden ateşlendiği öne sürülen bir kurşunun başına isabet etmesiyle ağır yaralandı.

TSK ve denetimindeki Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) kontrolündeki Kuzey ve Doğu Suriye’nin Serêkaniyê kentinden ateşlendiği ileri sürülen bir mermi, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 3 yaşındaki T.D.’ye isabet etti.

Serêkaniyê kenti ile sınır olan Bahçelievler Mahallesi’nde yaşanan olay, 10 Ağustos Salı günü gece saatlerinde yaşandı.

Yatağında uyuduğu sırada sınırın öte tarından ateşlendiği belirtilen mermi T.D.’nin başına isabet etti. Durumu fark eden ailesi küçük çocuğu hemen Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Burada yapılan müdahalenin ardından Urfa kent merkezinde bulunan özel bir hastaneye sevk edilen T.D.’nin hayati tehlikesi halen devam ediyor.
Hastanede iki gündür yaşam mücadelesi veren T.D. ile aynı mahallede yaşayan 11 yaşındaki H.Ç. isimli çocuk da nereden açıldığı belirlenemeyen kurşunla başından vurulması üzerine kaldırıldığı hastanede 76 gündür yaşam mücadelesi veriyor.

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Türkiye ve himayesindeki SMO adlı paramiliter gruplar, “sınır güvenliği” gerekçesiyle 9 Ekim 2019 tarihinde “Barış Pınarı Harekâtı” adı altında Ceylanpınar’ın karşısında yer alan Serêkaniyê kentine operasyon başlattı. Günlerce devam çatışmaların ardından kent, Türkiye’nin denetimine girdi. Ancak kentte bir süre sonra Türkiye’nin desteklediği gruplar arasında ganimet savaşı başladı. “Sınır güvenliği” iddiasını boşa çıkaran bu çatışmalardan kaynaklı zaman zaman sınır hattındaki Ceylanpınar’a seken kurşunlar sonucu çok sayıda kişi yaralandı, bazıları maddi zarara uğradı. Bu zararlar karşılanmadığı gibi yaşanan yaralanmalara ilişkin açılan soruşturmalar ise takipsizlikle sonuçlanıyor.