30 yıl sonra tahliye olan Altunışık’a Batman’da kitlesel karşılama

30 yıl sonra tahliye olan Altunışık’a  Batman’da kitlesel karşılama
Yayınlama: 07.10.2022

Cezaevinden 30 yıl sonra tahliye olduktan sonra Batman’da  kitlesel karşılanan Salih Altunışık, “Cezaevinden çıkmak güzel birşey ancak arkadaşlarımız içeride kaldı. Bundan kaynaklı üzüntülüyüz” dedi.

Batman’da 1992 yılında gözaltına alınarak 32 gün işkence gören ve çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla 36 yıl ceza verilen Salih Altınışık, 30 yıl sonra Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tahliye edildi. Cezaevi önünde önünde ailesi, Tutuklu Hükümlü Aillerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri tarafından karşılanan Altunışık ardından memleketi Batman’a doğru hareket etti.

KİTLESEL KARŞILAMA

Batman girişinde kalabalık bir kitle ile karşılanan Altunışık, burada kısa bir konuşma yaptı. Altunışık, “Hepiniz hoşgeldiniz, başım gözüm üstüne geldiniz. Cezaevinden çıkmak güzel birşey ancak arkadaşlarımız içeride kaldı. Bundan kaynaklı üzüntülüyüz. Bir diğer üzüntümüz ise halkımızın hayallerini hallen  gerçekleştiremediğimizdir. Böyle onurlu insanlar tarafından karşılanmak güzel bir şey. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz” dedi.

Altunışık alkış ve zılgıtlar eşliğinde evine gitti.