DEM Parti’den istifa eden başkan Meclis üyelerine rüşvet teklif etmiş

DEM Parti’den istifa eden başkan Meclis üyelerine rüşvet teklif etmiş
Yayınlama: 02.05.2024

Urfa – DEM Parti Birecik İlçe Örgütü, partiden istifa eden Mehmet Begit’in seçim sonrası bazı meclis üyelerine rüşvet teklif ettiğini açıklayarak, “istifa et” çağrısı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 29 Nisan’da DEM Parti’den istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit‘e dair ilçede bulunan parti binası önünde açıklama yaptı. DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan’ın yanı sıra yüzlerce kişi açıklamaya katıldı. 

.

.

Birecik İlçe Örgütü yöneticilerinden Mustafa Mermer, Begit’in istifa ederken dile getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Begit’in seçimden bir gün sonra tutum ve fikirlerini değiştirdiğini söyleyen Mermer, “Eşbaşkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim başta olmak üzere partimizin yönetim ilkelerini ret eden ve verdiği sözleri tutmayan bir yaklaşıma girmiştir. Bu değişimi düzeltmeye, dengelemeye çalıştığımız bu süreçte olağanüstü meclis toplantısı kararı alıp belediyeye ait taşınmazların, dükkan ve arsaların satışı hakkında yetkinin sadece kendisinde toplanmasını istemesi partimiz çizgisi dışına tamamıyla çıktığının kanıtı olmuştur. Meclis üyelerinin çoğunluk oylarıyla bu önerge iptal olmuştur. Burada çalmaya-ranta karşı, halkın malına sahip çıkan iki anlayışın çatışması vardır. Asıl kırılma noktası budur” diye belirtti. 

Mermer, “Kamuoyuna her ne kadar bayrak-poster diye aktarılsa da asıl fikir ayrılığının temelinde, yapılması muhtemel bir yolsuzluğun önlenmesi olduğunu bütün halkımıza duyuruyoruz” diye kaydetti. 

‘AKP’LİLER İLE KİRLİ PAZARLIKLARA GİRDİ’

Mermer, belediye borçlarının binaya asılmasına da Begit’in karşı çıktığını aktardı. Mermer, “Bu zat AKP’yi ve yıllardır Birecik’te hüküm süren rant anlayışını korumak istemiştir. Belediye borçları  ve yolsuzlukları konusunda halkın doğru bilgi edinme hakkını engellemek istemiştir. Bu zat 31 Mart sonrası defalarca AKP’liler ile görüşme yapmış kirli pazarlıklar içine girmiştir. Genel merkezimizin bu şahsa hiçbir aktarımı olmamıştır. Sadece bir genelge gönderilmiş ve başkanların 1, 2, ve 3’üncü derece akrabaları belediyede işe alınmayacaktır şekilde bildirilmiştir. Genel merkezimiz de bu şahsın planlarına engel olmuştur.”

‘MECLİS ÜYELERİNE RÜŞVET TEKLİF ETTİ’ 

Begit’in istifa ettiği gün DEM Partili Belediye Meclis üyesi Ahmet Arar’a istifa etmesi için rüşvet teklif ettiğini aktaran Mermer, “İstifa oyununun bir parçası haline getirilmek istenmiştir. Ama Ahmet Arar arkadaşımız parti ile yola devam etme kararlılığı göstermiş ve kirli planların bir parçası olmamıştır. Bu kirli teklif sadece bir meclis üyemize yapılmamıştır. 31 Mart’tan sonra ayrıyeten 3 belediye meclis üyemize rüşvet, dükkan, arsa teklif edilmiştir. ‘Yakınlarını işe alayım, benimle beraber hareket edin’ şeklinde kirli pazarlıklar yapmış ama gereken sonucu alamamıştır. Onurlu arkadaşlarımız onlar gibi bu halkın iradesine ihanet etmemiştir” diye konuştu. 

Begit’e “istifa et” çağrısında bulunan Mermer, şöyle devam etti: “Onurlu biri gibi davran belediye başkanlığından istifa et. Aksi taktirde Birecik halkını iradesinde utançla anılacaksın” 

ÖCALAN: GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK

DEM Partili Ömer Öcalan ise, “Bu şahıs belediye başkanlığından istifa etmeli. 22 bin kişi Begit’e değil, DEM Parti’ye oy verdi. Seçim dönemi gecemizi günümüze kattık. Bayrağın onların yanında bir değeri yok. Çeteler de, hırsızlar da bayrağı kendine örtü yapar. İddialar yalandan ibarettir. Yolsuzluk yapması engellendi. Mücadele edeceğiz. Bu halka borcumuz var. İrademize sahip çıkacağız. Herkes bilsin ki bu zat kirli bir zat. Bu bizim özeleştirimizdir. Bu zatın iyi analiz edilmesi gerekiyordu. Kent Uzlaşısı denilse de bu zatı öneren kişiler eleştirinin merkezinde olması gerek. Şeffaf olacağız. Bu kişiyi bizim önümüze bırakanlar hakkında gerekli işlemler yapılacak. İyi niyetli olsun farklı bir şey olsun araştırılacaktır. Birecik halkının temiz duyguları ile oynamanın kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı. 

DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili da “İl ve ilçe örgütü olarak doğru adayı belirlenmediğimiz için özeleştirimizi veriyoruz. İlçe örgütümüz ile sonuna kadar bu hırsızlığı teşhir edeceğiz” dedi.