30 yıllık tutsak Kemal Zengin tahliye edildi

30 yıllık tutsak Kemal Zengin tahliye edildi
Yayınlama: 04.05.2024

İZMİR – Şakran Cezaevi’nden tahliye edilen 30 yıllık tutsak Kemal Zengin, hala tutsak olan arkadaşlarına atıfta bulunarak, “Bir yanımız üzgün, bir yanımız sevinçtir” dedi. 

İzmir Şakran T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 30 yıllık siyasi tutsak Kemal Zengin, tahliye edildi. Zengin’i cezaevi önünde ailesi ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER) üyeleri karşıladı. 

Zengin, 1994’te Riha’nın Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde yapılan bir ihbar sonucu gözaltına alınarak tutuklandı. Zengin’e Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından yapılan yargılama sonucu “örgüt üyesi” olduğu iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. 20 yaşında cezaevine giren Zengin, 50 yaşında cezaevinden çıktı.

‘BİR YANIMIZ ÜZGÜN, BİR YANIMIZ SEVİNÇTİR’ 

Tahliyesine ilişkin duygularını paylaşan Zengin, “Tahliye olmam bir yanımı sevindirirken, bir yanımı ise hüzünlendiriyor. Bu hüzün geride bıraktığımız arkadaşlar oluyor. Birçok arkadaşımız ağır hasta tutsak ve tahliye edilmiyor. Yine cezalarını tamamlayan ancak hukuksuz bir şekilde infazı yakılan arkadaşlarımız var. O nedenle tahliye edilmem karmaşık duyguları yaşattı. Bu duygularla tahliye edilmek çok zor geliyor. Gönül isterdi ki tüm siyasi tutsaklar aynı anda tahliye edilsin. Bu nedenle bir yanımız üzgün, bir yanımız sevinçtir” dedi.