30 yıllık tutukluya Batman’da kitlesel karşılama

30 yıllık tutukluya Batman’da kitlesel karşılama
Yayınlama: 08.11.2023

30 yaşında girdiği cezaevinden 60 yaşında çıkan Hasan İpek memleketi Batman’da kitlesel bir şekilde karşılandı.

Tutuklu bulunduğu Balıkesir Bandırma 1 Nolu T Tipi Cezaevi’nden dün tahliye olan 30 yıllık tutsak Hasan İpek Batman’da kitlesel bir şekilde karşılandı.

1993 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan İpek, daha sonra yargılandığı Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası aldı. 30 yaşında cezaevine giren İpek, 60 yaşında cezaevinden çıktı. HEDEP Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, TJA, Barış Anneleri Meclisi, HEDEP, DBP, HDP Batman İl Örgütleri ve kalabalık bir grup İpek’i   Girêsira Beldesi’nde karşıladı.  Buradaki kalabalık, oluşturdukları konvoy ile İpek’in Sağlık Mahallesinde bulunan evine geçti. Burada alkış, zılgıt ve havai fişek ile karşılanan İpek coşkulu bir şekilde karşılandı.

Daha sonra barış güvercinleri uçuran İpek, gelenler ile tek tek hasret giderdi. Giderilen hasretin ardından gelenler halaya dururken, duygu dolu anlar yaşandı. Burada kısa bir konuşma yapan İpek, “Bu coşkulu karşılama için hepinize teşekkür ediyorum. Cezaevindeki arkadaşların hepinize selamı var.  Aklımız ve yüreğimiz orada direnen arkadaşlarımızla. Tekrardan geldiğiniz için çok sağ olun” dedi.