635 Milyon değerindeki Batman Park AVM 150 Milyona AKP’lilere satıldı

635 Milyon değerindeki Batman Park AVM 150 Milyona AKP’lilere satıldı
Yayınlama: 23.05.2022

BATMAN – Batman Belediyesi kayyımı, 635 milyon değer biçilen Batman Park AVM’yi 150 milyon TL’ye AKP İl Başkanı Akif Gür’ün de yönetiminde bulunduğu Golden Park A.Ş’ye sattı.

Batman Belediyesi’nin en büyük gayrimenkulü olan Batman Park AVM, AKP Batman İl Başkanı Akif Gür’ün de yönetiminde bulunduğu Golden Park A.Ş’ye satıldı. Kentin en işlek yerlerinden biri olan 8 bin 557 metrekarelik alan üzerine inşa edilen AVM, belediyeye kayyım atanması sonrası, 26 Kasım 2021’de satışa çıkarıldı. 12 Mayıs’ta görev yeri değiştirilen kayyım Hulusi Şahin başkanlığında toplanan İhale Komisyonu, katılım olmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti. Kayyım yönetimi bugün ise ikinci kez ihaleye gitti. AVM için belirlenen satış fiyatı ise, 150 milyon TL olarak belirlendi.

AVM AKP’LİLERE SATILDI

Batman Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu’nun (İKK)  635 milyon 375 bin TL değer biçtiği AVM, AKP İl Başkanı Akif Gür’ün de yönetiminde bulunduğu Golden Park A.Ş’ye verildi. Batman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ihaleye Golden Park A.Ş.  dışında katılım olmazken, Batman Park AVM, 150 Milyon 10 bin TL’ye bu şirkette satıldı.  AVM’nin satışı şirket tarafından duyurulurken, konuya dair belediyeden bir açıklama yapılmadı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.