739 gündür haber alınamayan Diril ailesinin akıbeti soruldu

739 gündür haber alınamayan Diril ailesinin akıbeti soruldu
Yayınlama: 15.01.2022

Batman’da  kayıp yakınları ve İHD Şube üyeleri, 512’inci  haftasına ulaşan eylemleri için Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

“Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının taşındığı eylemde İHD Şube Yöneticisi Yunus Barış okudu.  Yakınlarını kaybeden aileler ve insan hak savunucuları olarak uzun bir süredir eylemde olduklarını hatırlatan Barış,  kayıpların akıbetini aramaya devam edeceklerini söyledi. Bu hafta 2 yılı aşkın zaman önce yani 8 Ocak 2020‘de Şırnak Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya(Mehri) köyünde eşi Şimuni DİRİL ile birlikte kaybedilen ve kendisinden 739gündür haber alınamayan Hürmüz DİRİL‘in akıbetini soruldu.

Barış, ‘’Bir ailenin operasyonların yaşandığı bir ortamda kaybolması anlaşılır ve kabul edilir değildir. Bir insanın 2 yılı aşkın süredir bulunamıyor ve akıbeti belirlenemiyor. Akıbetinin belirlenememesinde en başından beri etkin soruşturma yürütmeyen adli mercilerin ihmali veya yargıya hükmeden güçler bulunmaktadır. Cezasızlık politikasının sonucu olarak da failler hala aramızda dolaşmaya devam ediyor. 90’lı yıllarda başlayıp günümüze kadar tüm ağırlığıyla devam eden faili meçhullere, gözaltında kayıp ve işkencelere, köy yakmalara, zorunlu göçlere ve ağır yaşam hakkı ihlallerine sırt çevirmeden sorumluluklarımızın bilinciyle mücadele etmeye devam edeceğiz.’’ dedi

Kayıp hikayesinin okunduğu eylem 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.