Abluka altındaki cenazede imama izin verilmedi

Abluka altındaki cenazede imama izin verilmedi
Yayınlama: 05.06.2021

Tatvan’da yaşamını yitiren HPG’li Abdulhadi Atmeca’nın cenazesinin toprağa verileceği köyü ablukaya alan askerlerin, imamın dini vecibeleri yerine getirmesini engellediği belirtildi.

Bitlis’in Tatvan ilçesi Andere (Uranis) köyü kırsalında 2-3 Haziran’da yaşanan ve 1 teğmen, 2 korucunun yaşamını yitirdiği, 7 askerin de yaralandığı çatışmalarda, 3 HPG’linin de yaşamını yitirdiği belirtildi. Yaşamını yitiren 2 HPG’li ile birlikte Abdulhadi Atmeca’nın cenazesi, Tatvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Atmeca aile fertleri, dün Tatvan’a giderek cenazeyi teşhis etti. Yapılan işlemlerin ardından Atmeca’nın cenazesi, Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Derince (Kurêrê) köyüne getirildi.

İMAMA İZİN VERİLMEDİ

Köy ve mezarlığı ablukaya alan askerler, köy imamının dini vecibeleri yerine getirmesi ile köye gelen kepçenin mezar yerini kazmasını engellediği belirtildi. Askerler, dışarıdan gelen yurttaşları da GBT kontrolünden geçirerek, köye girişlerini engelledi.

MEZARLIĞA 2 KİŞİ ALINDI

Atmeca’nın cenazesi, aileden mezarlığa girmelerine izin verilen sadece 2 kişi tarafından toprağa verildiği ifade edildi.

Askerlerin, aileyi taziye kurulmaması yönünde tehdit ettiği de bildirildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.