Ahmet Türk’ten Demirtaş’ın eleştirilerine destek

Ahmet Türk’ten Demirtaş’ın eleştirilerine destek
Yayınlama: 31.05.2023

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Selahattin Demirtaş’ın HDP’nin politikalarına yaptığı eleştirilere destek verdi. Türk, “Örgütlü bir yapı yoktu. Parti içinde birçok genel merkez oluştu” dedi.

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Artı Gerçek’teki yazısındaki HDP’nin seçim sürecindeki politikalarına yönelik eleştirileri ve aktif siyaseti bıraktığını açıklaması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

10Haber’den Hazar Dost’a konuşan Ahmet Türk, Demirtaş’ın aktif siyaseti bırakmasına ilişkin “Selahattin Bey başarılı bir politikacıydı. Genç ve dinamik bir arkadaşımız. Böyle bir karar beklemiyordum” dedi.

‘DEMİRTAŞ İLE KONUŞACAĞIM’

Demirtaş ile eleştirileri ve verdiği kararın nedenlerini konuşacağını belirten Türk, Demirtaş’ın “Sesim yankılanıp bana geri dönüyor” diyerek eleştirilerinin dikkate alınmadığını belirttiği kısmı ‘doğru bulmadığını’ vurguladı. Türk, “Partinin bir merkezi var, onlarla dayanışma içinde sürdürülmesi gerekiyor” dedi.

‘PARTİ İÇİNDE BİRÇOK GENEL MERKEZ OLUŞTU’

Demirtaş’ın seçim sürecine dair eleştirilerine ise destek veren Türk, “Örgütlü bir yapı yoktu. Parti içinde birçok genel merkez oluştu” dedi. Sandıktan çıkan sonuçların ortada olduğunu vurgulayan Türk, “Hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor” diyerek özeleştiri yapılması gerektiğini vurguladı.

Türk eleştirilerin haklı olduğunu belirterek “Seçim sürecinde eksiklik vardı. Bu eksiklikler, adaylıklardan programa birçok yerdeydi. Kürt bölgelerindeki sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra halk konuşacaktır” diye konuştu. (Kaynak)