Akbelen’de binlerce ağaç kesildi

Akbelen’de binlerce ağaç kesildi
Yayınlama: 25.07.2023

MUĞLA – Milas Akbelen Ormanı’nda dün başlayan ağaç kesimi devam ederken, kesim alanına girebilen yurttaşlar kesilen binlerce ağacı görüntüledi. 

Muğla Akbelen Ormanı’nda kömür ocağı için başlayan ağaç kesimi devam ediyor. Ormanın dörtte birlik kısmı kesilirken, askerler yurttaşların bölgeye geçişini engellemek için kurduğu ablukayı da sürdürüyor. Askerler, avukatlara şirketin sadece damgalı ağaçları kestiği ve kesimin bittiğini aktarmasına rağmen bölgeye girebilen yurttaşlar, kesimin sürdüğü bilgisini verdi. Kesim yapılan bölgeye giren yurttaşlar, yapılan ağaç kıyımını görüntüledi.

‘GELECEĞİMİZİ KESİYORLAR’

Burada konuşan ekolojist Bahadır Altan, yüzeyde kömür bulunamadığı için ormanın içine girildiğini söyledi. Kesimlerin halen devam ettiğini aktaran Altan, “Alanda bulunan büyük ağaçlar kesilerek nöbet alanına doğru devam etmişler. Küçük ağaçları ise kesmiyorlar. Büyük ağaçları alandan temizlerken onları da buradan temizleyecekler. Mevcut madenin bulunduğu alan gibi cehennem çukuru haline getirecekler. Geleceğimizi kesiyorlar” dedi.

YAŞAM SAVUNUCULARI YOLA ÇIKTI

Alanda bekleyiş sürürken, İstanbul’dan direnişe destek için yola çıkan grup Akbelen’e geldi. Grup coşku ile karşılanırken, İzmir ve Çanakkale’den de yaşam savunucuları Akbelen’e gelmek için yola çıktı.