AKP’li Belediye Başkanı akrabalarını belediyede işe soktu, işe gitmeden maaş aldılar

AKP’li Belediye Başkanı akrabalarını belediyede işe soktu, işe gitmeden maaş aldılar
Yayınlama: 30.03.2024

Batman – AKP’li  Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut’un belediyede işe aldığı kardeşi ve iki kuzenin de aralarında olduğu 8 kişinin hiç işe gitmeden maaş aldıkları öğrenildi.

Kendisini eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun amcasının oğlu olarak tanıtan ve 2018 ile 2023 yıllarında Trabzon’da AKP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Hacı Soylu’nun, Urfa Kardeşlik ve Dayanışma Derneği (KADER) Derneği Başkanı Yavuz Kara’yı Urfa Büyükşehir Belediyesi’nde işe aldırdığını ve işe gitmeden maaş verilmesini sağladığı skandalının ortaya çıkmasının ardından benzer bir haber bu kez Batman geldi.

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan Belde Belediyesi’nin AKP’li başkanı Fırat Karabulut’un 3’ü ailesinden olmak üzere 8 kişiyi belediyede işe aldığı ve bu kişilerin işe hiç gitmediği ortaya çıktı.  

2019 yılı yerel seçimlerinde Halkların Demokrasi Partisi’nde (HDP) adayı olarak seçimleri kazanan Fırat Karabulut, daha sonra istifa ederek AKP’ye katılmıştı.

Partisi AKP tarafından yarın yapılacak seçimlerde yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Fırat Karabulut, edinilen bilgilere göre kardeşi Rıdvan Karabulut ile amca çocukları olan Vedat ile Hüseyin Karabulut’u 2022 yılında işe aldı.   

Belediye Başkanı Karabulut,  kardeşi ve amca çocuklarının yanı sıra 5 kişiye daha belediyede işe aldı. Bu kişilerin hiç işe gitmeyen sadece bankamatikten maaşlarını aldığı öğrenildi.

Yakınlarını “bankamatik memuru” olarak işe alan Karabulut’un belediyeye ait kepçeyi de 2 milyon 250 bin TL’ye sattığı bilgisine ulaşıldı. (MA)