AKP’li belediyenin zabıta şiddetini şikayet eden gazeteci işten çıkarıldı

AKP’li belediyenin zabıta şiddetini şikayet eden gazeteci işten çıkarıldı
Yayınlama: 19.05.2022

Elazığ’da cemaat evinde kalan tıp öğrencisinin intihar haberini duyuran ve tehdit edilen gazeteci Faik Akgün, maruz kaldığı zabıta şiddeti nedeniyle yaptığı şikayet sonrası işten çıkarıldı.

AKP’li Elazığ Belediyesi zabıta ekipleri tarafından darp edildiği gerekçesiyle rapor olarak şikayetçi olan gazeteci Faik Akgün çalıştığı gazetede işten çıkarıldı. Akgün, 24 Ocak’ta cemaat evinde kalan tıp öğrencisi Enes Kara’nın intihar haberini duyurmuş ve tehdit telefonları aldığını söyleyerek Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Akgün, dün Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nun talimatıyla işinden kovulduğunu açıklarken, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Doğan ise Akgün’ün iddialarının asılsız olduğunu savundu.

Ramazan ayında kent merkezinde nohut ekmek satan işportacıların satış yaptığı yerin yasak olması gerekçesiyle belediye ekipleriyle yaşanan tartışmayı çeken gazeteci Faik Akgün, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin zabıta ekipleri tarafından darp edildi. İki günlük darp raporu alan gazeteci, zabıta ekiplerinden şikayetçi oldu. Söz konusu şikayet sonrası Faik Akgün’ün işine dün son verildi.

‘BELEDİYE YÖNETİMİ TARAFINDAN İŞİMDEN EDİLDİM”

Sözcü’nün haberine göre 26 Nisan’da Elazığ Belediyesi zabıtaları tarafından darp edildiği için şikayetçi olduğunu aktaran Akgün, zabıtalardan şikayetçi olduğum için Günebakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Doğan’ın kendisine işten çıkardığını ifade etti.

“Doğan, benim işten çıkartılma kararımın dün Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nun da dahil olduğu bir görüşme sonrasında alındığını ifade etti” diyen Akgün, şunları söyledi:

“Sebep olarak ise şikayetim sonrasında savcılığın harekete geçmiş olması gösterildi.

Beni işten çıkartan Doğan, darp edildiğim doktor raporu ile sabit olmasına karşın zabıtalardan şikayetçi olarak yanlış yaptığımı ve artık Elazığ’da dışlanarak işsiz kalacağımı söyledi.

Aynı zamanda belediye ile arasını düzeltmek istediğini ancak benim işini bozduğumu kaydetti. Bana darp raporu veren doktora sinkaflı küfürler de eden Doğan, benimle görüştüğü sırada zabıta müdürünü de arayarak konu ile ilgili bilgi verdi.”

‘GEREKİRSE KALEMİMİ KIRARIM AMA AÇLIKTAN ÖLSEM DE SATMAM’

“Ben sadece işimi yaptığım için önce Elazığ Belediyesi zabıta ekipleri tarafından darp edildim” diyen Akgün, “Bugün ise şikayetimden vazgeçmediğim için yine Elazığ Belediyesi tarafından işimden edildim. Ancak şunu çok iyi bilmelerini istiyorum; beni ekmekle ve işle terbiye edemeyecekler. Açlıktan öleceğimi bilsem bile asla önlerinde eğilmeyeceğim ve kalemimi gerekirse kıracağım ama satmayacağım. Elazığ yerel basının da çalışan çok sayıda gazeteci arkadaşım benim yaşadığımı yaşamamak için ve ekmekle terbiye edilmemek için patronların emriyle Elazığ Belediyesi tarafından ortaya konan aksaklıkları yazamadığını da ifade etmek istiyorum” diye kaydetti.

İddiaya ilişkin aranan Günebakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Doğan, Akgün’in iddialarının asılsız olduğunu öne sürerek, belediye yetkilileriyle herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.