Almanya’nın Ratingen kentinde patlama: En az 12 yaralı, saldırı ihtimali üzerinde duruluyor

Almanya’nın Ratingen kentinde patlama: En az 12 yaralı, saldırı ihtimali üzerinde duruluyor
Yayınlama: 11.05.2023

Almanya’nın batısındaki Ratingen kentinde bulunan bir binada meydana gelen patlamada 10’u polis ve ikisi itfaiye görevlisi olmak üzere en az 12 kişi yaralandı. Polis, olayın saldırı olma ihtimali üzerinde duruyor.

 Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Ratingen kentinde bulunan bir apartmanda patlama meydana geldi. Olayda, ilk belirlemelere göre 10’u polis ve ikisi itfaiye görevlisi olmak üzere en az 12 kişi yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine güvenlik güçleri ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yerel basının güvenlik kaynaklarına dayanarak aktardığına göre, olayın saldırı olma ihtimali üzerinde bulunuyor.

Sabah saatlerinde ‘yardıma muhtaç bir kişinin’ bulunduğu ihbarını alan itfaiye ve ilk yardım ekipleri kentteki Berlin Sokağı’nda bulunan apartmana intikal etti. Ekiplerin binanın içine girmesiyle yaşanan patlamayla ilgili açıklama yapan emniyet yetkilileri ‘pusu’ ihtimalini dışlamadıklarını dile getirdi.

Polis sözcüsü Diane Dulischewski yaptığı açıklamada, patlamanın nedenine ilişkin kesin bir bilgi vermedi. Olay yerine giden polis ekipleri arasında keskin nişancılar ve bomba imha uzmanlarının bulunması ise dikkat çekti. Ayrıca bölgeye beş kurtarma helikopteri de sevk edildi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın ilerleyen saatlerde olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

(DIŞ HABERLER)