Alparslan Kuytul tutuklamaya sevk edildi

Alparslan Kuytul tutuklamaya sevk edildi
Yayınlama: 09.05.2022

ADANA – Kaçırılan iş insanı Koray Sarısaçlı’nın ifadesiyle gözaltına alınan Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, tutuklamaya sevk edildi. Kuytul, savcılıkta, “Bu işi birilerinin planladığını düşünüyorum” diyerek kendini savundu.

İş insanı Koray Sarısaçlı’nın geçen yıl 8 Eylül’de 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2021 Eylül ayında Furkan Vakfı üyesi 8 kişi tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde, vakfın bir dönem yöneticiliğini de yapan Sarısaçlı, kaçırıldığını, 13 gün rehin tutulduğunu, 7 milyon dolarlık senettin zorla imzalatıldığını, kendisini kaçıranların Furkan Vakfı üyesi olup, emri Kuytul’un verdiğini ileri sürdü.

Yürütülen soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Kuytul, sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “Gasp”, “Adam yaralamaya azmettirme” ve “İşkence” iddialarıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adliyesine getirilen Kuytul, savcılıkça ifadesi alındı.

Suçlamaları reddeden Kuytul, “Bu kaçırılma olayının benimle bir alakası yok. Koray Sarısaçlı’nın ifadeleri ise tamamen soyut. Bu olay düzmece olabilir. Bu işi bir takım güçlerin planladığını düşünüyorum” dedi. Savcılık, Kuytul’u “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “Gasp”, “Adam yaralamaya azmettirme” ve “İşkence” iddialarıyla tutuklama talebiyle Adana Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Kuytul’un Hakimlikte işlemlerinin başlanması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.