Aynur Doğan ve Mem Ararat’ın konserleri iptal edildi

Aynur Doğan ve Mem Ararat’ın konserleri iptal edildi
Yayınlama: 26.05.2022

Kürt sanatçılar Aynur Doğan ve Mem Ararat’ın konserleri iptal edildi. 

Kürt ve muhalif kimlikleriyle tanınan sanatçıların konserleri AKP’li belediyeler ile valilikler tarafından iptal edilmeye devam ediyor. Kürt sanatçılar Aynur Doğan ve Mem Ararat’ın Bursa’da vereceği konserler de yasaklandı.

Doğan’ın 31 Mayıs Salı günü Bursa Kültür Park Açıkhava’da yapacağı konsere sayılı günler kala belediyeden konserin iptal edildiği açıklandı. Belediye resmi Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: “Bahsi geçen konser organizasyonu Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Organizasyonu düzenleyen şirket ile görüşülerek, belirtilen tarihte yapılacak olan konserin firma tarafından iptal edildiği bilgisi alınmıştır. ”

GEREKÇE ‘KAMU GÜVENLİĞİ’

Mem Ararat’ın da 29 Mayıs’ta Bursa Merinos Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği konser “kamu güvenliği” gerekçesiyle Bursa Valiliği tarafından yasaklandı. Konserin iptal edilmesine ilişkin Zîn Müzik tarafından yapılan açıklamada, “ Konsere 3 gün kala, tüm hazırlıkların tamamlandığı, biletlerin tükendiği, konserimizin iptal edildiği bu sabah elimize ulaşmıştır” denildi.

Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’de vereceği açık hava konseri AKP’li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.