Bahçeli cenazeye saldıran polisleri ve konser yasağını savundu

Bahçeli cenazeye saldıran polisleri ve konser yasağını savundu
Yayınlama: 17.05.2022

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim’de Aysel Doğan’ın cenazesine saldıran polisleri ve sanatçı Aynur Doğan’ın konserinin yasaklanmasını savundu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Ekonomideki kriz için “Enflasyon canavarının başı mutlaka ezilecektir” diyen Bahçeli, muhalefeti ise “Türkiye’nin ayak bağı” olarak eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezasının onaylanmasını savunan Bahçeli, “Bizim doğrudan muhatabımız kriminal vaka haline gelmiş il başkanı değildir, nihayet Türk yargısı hükmünü vermiş ve konu kapanmıştır” dedi.

SALDIRGAN POLİSLERİ SAVUNDU

Dersim’e getirilen Aysel Doğan’ın cenazesine polislerin saldırısını görmezden gelen Bahçeli, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü’yü “Tunceli’de bir HDP’li milletvekilinin şerefli Türk polisine taş atması suçtur, ihanettir. Askerlerimize, polisimize uzanan eller kırılmalıdır. Herkes haddini bilsin, hukukun sınırlarını zorlamaya, milletin sabrını sınamaya asla heves etmesin” sözleriyle tehdit etti.

KONSER YASAĞINI SAVUNDU

Bahçeli, AKP’li belediye tarafından konseri engellenen Kürt sanatçı Aynur Doğan’ı da hedef alarak, “sanatçı müsveddesi” ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine dair de konuşan Bahçeli, “Ukrayna savaşı bitmeden, ateşkes temin edilmeden, NATO’ya üye katılımı insanlığı yeni bir ateşe sürükleyecektir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.