Bahçeli muhalefeti hedef aldı

Bahçeli muhalefeti hedef aldı
Yayınlama: 12.10.2021

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet partilerini hedef aldı. Bahçeli, “Demokratik muhalefet diyerek HDP’yi yanınızda yörenizde görüyor, kucak açıyor musunuz?” dedi.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde bir kez daha muhalefet partileri ve HDP vardı. Bahçeli, muhalefetin yeni anayasa çalışmalarını da hedef aldı.Daha önceki açıklamalarında gençleri hedef alan Bahçeli, söylem değişikliğine giderek, “Gençlerimizin taleplerini karşılamak, sitem ve şikayetlerini çözümle kesiştirmek siyasetin ana görevidir” dedi. Ulus devlet anlayışının tükenmesini kendi varlığına tehdit olarak algılayan Bahçeli, şu sözleri sarf etti: “Milletsiz devlet, devletsiz millet projelerinin önündeki en büyük engel, milli devletler ve güçlü millet oluşumlarıdır. Bu nedenle küresel güçler, milli devletlerdeki yönetim iradesinin millet üstü birliklerle paylaşılmasını uzun süredir dayatmaktadır. Bu paylaşma egemen gücün lehine, mahkum milletin aleyhine gerçekleşecektir. Bu asimetrik yetki aslında milliyetçiliğin yükselmesinin bir dayanağıdır. Bu itibarla küresel aktörler açısından ülkelerdeki yükselen milliyetçiliğin kırılması, dil, din, etnik farklılıkların kaşınması, bunların üzerinden özerk veya federal devletler oluşturulması melun bir hedef olarak güncelliğini korumuştur” diye belirtti. 

MUHALEFET HEDEFİNDEYDİ 

CHP, HDP, İP, DEVA, Gelecek Partisi’ni “zillet partileri” olarak tanımlayan Bahçeli, “Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında kartlar açık oynanmaktadır. Bu masada hile vardır, densizlik vardır, dümencilik vardır, dalavere vardır, sahtelik vardır, hiyanetin daniskası vardır. Zillet ittifakını oluşturan partiler gün aşırı birbirlerini ziyaret ediyorlar, gidip geliyorlar, yoklama yapıyorlar, hava kokluyorlar. Ancak arka kapıda birbirlerine tuzak kuruyorlar. Bir yapmadıkları kısırlı, pastalı altın günleridir. Zannediyorum onları da gerçekleşecektir. Ne dedikleri bellidir ne de söyledikleri nettir. Muğlak ifadelerle gürültü ve gündem kirliliğine neden oldukları da alenen meydandadır. Bunlar güçlendirilmiş parlamenter sistem toplantıları için 3. kez bir araya gelmiştir. HDP’yi masa altında tutarak sözde bir uzlaşmaya vardıklarını açıklamıştır. Uzlaşma dürüst ve temiz bir siyaset anlayışıyla vasat bulur. Bunların neresi dürüst, düzgün, temizdir? Uzlaşmak için irade lazımdır” şeklinde konuştu. Muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair açıklamalarını da hedefine alan Bahçeli, “HDP takviyeli Kılıçdaroğlu da misilleme yaparak, İP Başkanı’nın Cumhurbaşkanı hayalini suya düşürmüş, tufaya getirmiştir. İP Başkanı yeni yönetim sisteminde yer almayan bir göreve mahkûm ve mecbur edilen bir zavallıdır” dedi. CHP’nin Abant’ta yaptığı toplantıyı da hedef alan Bahçeli, CHP’nin gizli gündeminde Anayasa’nın ilk dört maddesini kaldırma olduğunu öne sürdü. Bahçeli, “Sabıkalı bir milletvekili kalemiyle hazırlandığı anlaşılan demokratik muhalefetin anayasa değişikliği için izlenmesi gereken Kılıçdaroğlu’nun önsözüyle kaleme alınmıştır. Siz bakmayın bun önsözün sahibine, bunun gerisinde PKK’nın hain dokunuşu, siyasi bölücülerin iğrenç telkinleri bulunmaktadır” diye belirtti.

 BAHÇELİ’DEN HDP RAHATSIZLIĞI 

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na “Anayasadan Atatürk’ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Anayasaya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz? Türk vatandaşlığı kavramı yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye devleti yerine Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz? Demokratik muhalefet diyerek HDP’yi yanınızda yörenizde görüyor, kucak açıyor musunuz? Terörist Demirtaş’ı hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?” sorularını yöneltti. 

SİYASİ CİNAYETLER 

Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler işlenebilir açıklamalarına dair de Bahçeli, “Bir şey bilip söylemiyorsan adam değilsin. CHP’nin bir vekilinin ‘Keşke Demirtaş cumhurbaşkanı seçilse’ diyecek kadar gözünü ve gönlünü kararttığı herkesin bildiği bir beyanattır. HDP’nin sözde demokratik tutum belgesiyle CHP’nin ikinci yüz yıla çağrı beyannamesinin benzerliğini iddia eden de CHP’li bir vekildi. Bugünkü CHP yönetimi HDP’nin oyun uşağı haline gelmiştir, gazi Mustafa Kemal’in hatıra ve emanetleriyle yollarını ayırmıştır. PKK ile ittifak tüneline girmiştir” şeklinde konuştu. HDP’nin kendisine yönelik “Açılmamak üzere kapanması gereken Bahçeli’nin kin ve nefret kusan ağzıdır” sözlerini anımsatan Bahçeli, “HDP’nin kapatılmasına yönelik ifadelerim, emperyalizmin ve terörizmin maşalarını epey rahatsız etmiş. Rahatsız olmasalar üzülürdüm, durum muhasebesi yapardım. Bana demişler ki ‘açılmamak üzere kapatman gereken senin kin ve nefret kusan ağzındır’. Siz bunu gidin de HDP’nin Diyarbakır binasında evlat nöbetindeki analara söyleyin de görelim. Benim ağzımı kapatacak bir babayiğit anasının karnından doğmadı. Kapanması ve kapatılması gereken, terörün siyaset uzantısıdır” dedi.

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.