Bakırhan’dan AKP’ye : Kürt meselesini Bahçeli aklıyla çözemezsiniz

AKP iktidarına Sêrt’ten “Kürt meselesini Bahçeli aklıyla çözemezsiniz” diyerek seslenen HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, çözümün adresi olarak PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı işaret etti.
Sêrt’teki programına devam eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Misircê (Kurtalan) ilçesinde halkla bir araya gelmesinin ardından kent merkezine geldi. Milletvekilleri Çiçek Otlu, Celal Fırat ve Sabahat Erdoğan Sarıtaş’ın eşlik ettiği Bakırhan, partilerinin İl Örgütü binası önünde binlerce kişi tarafından zılgıtlarla karşılandı. Bakırhan kendisine yoğun ilgi gösteren partililerle tek tek fotoğraf çekti.
Burada konuşma yapan Bakırhan, sözlerine “Sizinle olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. 2008’de yine annelerimizin tililileriyle bu meydanda bir araya gelmiştik. Geçen süre zarfından hep direndik, halklarımızın yanında olmaya çalıştık” diyerek başladı.
‘KÜRT MESELESİNİ BAHÇELİ AKLIYLA ÇÖZEMESİNİZ’
Cumhuriyetin birinci yüzyılında Kürtlerin hak talepleri kabul edilmediğini dile getirerek konuşmasına devam eden Bakırhan, “Katledildik, içeri atıldık. Bunu en çok Siirt halkı yaşadı. Maalesef Kürt düşmanı iktidar ve onun küçük ortağı MHP, ‘Hepimiz Türk’üz’ demeye devam ediyor. Bir dilimiz, kültürümüz var. Biz dilimizi, kültürümüzü yaşatmak için çağrı yapmak istiyoruz. Kürt meselesi artık yok sayılacak bir mesele değil. Kürt meselesini Bahçeli aklıyla çözemezsiniz. Bu ırkçı zihniyeti terk etme zamanı geldiğini söylüyoruz” dedi.
İMRALI TECRİDİ
“Kürt meselesinin çözümünde büyük irade ortaya koyan Sayın Öcalan bu sorunu çözebilir” diyen Bakırhan, şöyle devam etti: “Sayın Öcalan çözüm sürecinde de büyük ve güçlü bir irade ortaya koydu. Bu halkların kardeşçe bir arada yaşayabilmesi için elini taşın altına koydu. Bu meseleyi çözecek olan Kürt halkının büyük önem verdiği Öcalan’a tecrit uygulamayı bırakın. Tecrit, bu ülkede gençler yaşamını yitirsin demektir. Dolayısıyla çatışma, kavga olmasın istiyorsak, bu sorunu çözmek zorundayız. Bunun için de tecridin kaldırılması için bu ülkeyi yönetenlere haykırıyoruz. Kürt meselesi çözülmediği için bu ülkenin 800 milyar doları hiç edildi. Siirt’teki kardeşlerim iktidara, ‘Kürtler farklı bir halktır niye dilini konuşmuyor, kültürünü niye yaşatmıyor, iradesine niye kayyım atıyorsun’ sorusunu herkes sormalıdır. Bir tek Kürtler değil. Kürtler bu ülkede ‘Türkler, Araplar dilini konuşmasın’ demiyor. Bizde konuşalım, bizde yaşatalım, diyor. Ama maalesef iktidar buna kulağını tıkamış durumdadır,”