Mesud Barzani’nin yeğeni olan Sirwan Barzani’nin, Kuveytli bir şirkete 490 milyon dolar borçlu olduğu ortaya çıktı.

Federe Kürdistan Bölgesi yönetimini yıllardır elinde tutan Barzani ailesinin her gün yeni bir yolsuzluğu, hırsızlığı, kara para aklama ve kirli ticaret ilişkileri ortaya çıkıyor. Uzun yıllar Federe Kürdistan Bölgesel Başkanı olan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesut Barzani’nin yeğeni Sirwan Barzani’nin, 15 yıl önce Telekom şirketi için Kuveytli bir şirketten 490 milyon 80 bin dolar borç para aldığı ortaya çıktı. Barzani’nin yeğeni, borç için ise Federe Kürdistan Bölge hükümetini kefil olarak gösterdi.

Geçen süre zarfında Sirwan Barzani’nin borcu ödememesi üzerine Kuveytli şirket dava açtı. Kuveyt Temyiz Mahkemesi, bölge hükümetinin Sirwan Barzani için kefil olduğu borcu ödemesine karar verdi.

490 MİLYON 80 BİN DOLAR

Rojnews’te yer alan haberde, Temyiz Mahkemesi’nin kararına göre, Federe Kürdistan Bölgesi hükümeti, Sirwan Barzani’nin borçlu olduğu Kuveytli Ecilit şirketine 490 milyon 80 bin dolar ödeme yapacak. Kuveytli şirket Ecilit, bugün yaptığı açıklamada, Temyiz Mahkemesi’nin şirketlerinin hakkını tesis ettiğini belirtti.

HÜKÜMETİ AİLESİ İÇİN KEFİL YAPMIŞ

Şirket açıklamasında, “11 Eylül 2007 tarihinde Kazar şirketi, Korek Telekom için borç para verdi ve Kürdistan Bölgesi hükümeti de kefil oldu. Korek Telekom sahibi Mesud Barzani’nin yeğeni Sirwan Barzani’ye 250 milyon dolar borç verildi. Borç için yıllık faiz oranı da yüzde 7 olarak belirlendi” ifadelerine yer verildi.

Yıllık faiz oranları da eklendiğinde Federe Kürdistan Bölgesi hükümetinin kefil olduğu ve Sirwan Barzani’ye ait olan borç miktarı 490 milyon 80 bin dolara ulaştı.