Batman Barosu Başkanı Çakan, Ali Erbaş’ın sözlerini savundu

Batman Barosu Başkanı Çakan, Ali Erbaş’ın sözlerini savundu
Yayınlama: 29.04.2020

Abdulhamit Çakan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın nefret söylemlerini savundu.Baroya kayıtlı avukatlar ise duruma tepki gösterdi.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hutbe sırasında LGBTİ bireylere yönelik sarf ettiği sözlere tepkiler devam ederken, Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan sosyal medya hesabından Erbaş’ı savundu.

Çakan’ın sözlerine ise Batman Barosu’na kayıtlı avukatlar tarafından tepki gösterilerek Diyarbakır Barosu’na açılan soruşturma hatırlatılarak dayanışma gösterilip gösterilmeyeceği soruldu.

Çakan, “İslam dinine mensup bir vatandaş olarak düşüncem şudur; Mensubu olduğu dinin hakikatlerini anlatmak, elbette din alimlerinin asli görevidir. Faiz gibi, zina gibi eşcinsellik de İslam dini esaslarına göre haramdır. Salt bu anlatımdan nefret suçu türetme iddiasına da katılmıyorum” ifadelerini kullandı.

Çakan’ın mesajı ise Batman Barosu’na kayıtlı avukatlar tarafından tepki ile karşılandı. TBB Birliği Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarına göre mesajlar veren Çakan’a Diyarbakır Barosu’na açılan soruşturmayı hatırlatan Avukat İlyas Tarım, “Anladım sizi başkan.. şu açıklamada, “halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama var mıdır? Yoksa şayet kendi meslektaşlarınız ve kurumlarınızla dayanışma gösterecek misiniz? Var diyorsanız zaten sizi Feyzioğlu’na yanına havale ediyorum!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Avukat Zedan Ekmen ise “Aynı din alimi! benzer olaylar (ENSAR Vakfı Namussuzluğu, Camide tecavüz vb) sonrasında sessiz kalıp islamın yine haram kıldığı rüşvet, yolsuzluk vb konulara ilişkin vaaz/açıklama vermediğinde ortaya çıkan İki yüzlülük durumu biz insanları rahatsız eder” ifadelerini kullandı.

Ekmen ve Tarım dışında Çakan’ın ifadelerine karşı birçok avukat tepki gösterdi. (MA) 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.