Batman cezaevinde intihar ettiği iddia edilen tutukluya yoğun bakımda kelepçe takıldı

Batman cezaevinde intihar ettiği iddia edilen tutukluya yoğun bakımda kelepçe takıldı
Yayınlama: 06.08.2022

BATMAN – Tutuklandıktan iki gün sonra intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen Taner Atmaca’nın babası Bedrettin Atmaca, olayla ilgili görüntülerin kendilerine verilmediğini belirterek, sorumluların açığa çıkarılmasını istedi. 

Batman’da 27 Temmuz’da adli bir olay nedeniyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan Taner Atmaca’nın (25), 29 Temmuz’da intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Cezaevi yönetimi, olaydan iki gün sonra 31 Temmuz’da Atmaca’nın ailesini arayarak, intihar ettiği yönünde bilgi verdi. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Atmaca’nın, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Atmaca’nın hayati tehlikesinin devam ettiğini söyleyen babası Bedrettin Atmaca, yoğun bakımda olan çocuklarının kelepçeli bir şekilde tedavi gördüğünü ifade etti. 

AİLEYE BİLGİ VERİLMEDİ 

Baba Atmaca, 27 Temmuz’da çocuklarından haber alınmaması üzerine onu aramaya çıktıklarını belirterek, “2 gün aradıktan sonra karakola gittik. Karakol onun tutuklandığı yönünde bilgi verdi. Ne gözaltı nede tutuklama esnasında bize haber verilmedi. Karakola sorduğumuzda ancak tutuklandığı bilgisi bize verildi” diye anlattı. 

Aradan 4 gün geçtikten sonra cezaevi savcısı tarafından arandıklarını aktaran Atmaca, “Cezaevinde bizi arayan savcılık ‘Bedrettin Atmaca sen misin?’ diye sordu. Bende ‘evet’ dedim. O da, ‘Taner senin oğlun mu? Oğlun hastanenin yoğun bakım ünitesinde. İntihar etmiş’ dedi. Bu bilgi üzerine biz hastaneye gittik. Bizim onu görmemize izin vermediler. Savcılığa başvurduk. İzin verdikten sonra yanına gidebildik” dedi. 

YOĞUN BAKIMDA KELEPÇE!

Yoğun bakımda ölüm ile burun buruna olan oğlunu görmeye gittiğinde kelepçeli bir şekilde yatağa bağlı olduğunu gördüklerini dile getiren Atmaca, “Yüzde 10 yaşama şansı olan oğlumun yanına gittiğimde jandarma bekliyordu. Elinde kelepçe vardı. Neredeyse ölmüş bir insanın eline kelepçe takmışlar. Öyle tedavi görüyor. Buna itiraz ettik. Doktor ve savcılık yasanın bu yönde olduğunu söyledi. Onlara ölüm döşeğinde olan birinin nasıl kelepçeli bir şekilde bekletebileceğini sordum.  Başvurularımız sonucu 2 gün sonra kelepçeleri çıkarıldı. Bu nasıl bir zulüm ölüm döşeğinde olan biri kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle eline kelepçe vurmuşlar” diyerek tepki gösterdi. 

GÖRÜNTÜLER VERİLMEDİ 

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Atmaca, şunları söyledi: “Olaydan iki gün sonra bize haber verdiler. Bu iki günde niye bize haber vermediler? Neyi sakladılar? Çocuğumun kalbi durunca haber verdiler. Duran kalbi yapılan müdahale sonucu tekrar çalıştırıldı. Ancak durumu kritik. Bize haber verilmeme gerekçesi onlarda telefon numarasının olmayışını gösterdiler. Bu bahane kabul edilemez. İsteseler herkesi her yerde bulabiliyorlar. Ancak 2 gün boyunca bize ulaşamadıklarını söylüyor. CİMER’e de yazdık. Oraya da şikayet ettik. Kimin ne suçu varsa hesap versin. Biz intihar ettiğine inanmıyoruz. Hiçbir sorunu yoktu. Biz olay anına ilişkin görüntüleri de istedik ancak vermediler. Bu görüntüler her şeyi ortaya çıkarabilir.”

Sorumluların açığa çıkarılmasını isteyen Atmaca, “Kaldığı koğuşa birinin geldiği, sonrasında bu olayın yaşandığı söyleniliyor. Bu kimdir? Bunun bu olaydaki durumu nedir? Bunlar açığa çıkarılsın. Savcıya sorduk. Oda ‘Şimdilik bilmiyorum’ diye cevap verdi. Bunun sorumlusu kim ise hesap versin. İntihar deyip geçiştiremezler. Adalet sağlansın” dedi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.