Kamuoyunda “Batman fuhuş davası” olarak bilinen ve bir çocuğun fuhuşa sürüklenerek sistematik cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin 12’nci duruşma görüldü. 28 Ocak tarihine ertelendi.

Batman’da bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra fuhuşa sürüklenmesine ilişkin görülen davanın 12’nci duruşması Batman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya fuhuşa sürüklenen çocuk, psikolog eşliğinde bulunduğu yurttan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken çocuğun avukatları, sanıklar Şakir Ayğan, Heves Tiniğ, Eflatun Emlük, Veysi Görmüş ve avukatları hazır bulundu.

Veysi Görmüş’ün avukatının ise davadan geri çekildiği belirtildi.

‘SANIK VEYSİ BENİ TEHDİT ETTİ’

Duruşmada ilk olarak dinlenen çocuk, şunları kaydetti: “İlk olarak kuaförde Yıldız Çelik’in ayarladığı bir erkek tarafından tecavüze uğradım. Ardından savcılığa verdiğim ifade de belirtmiştim. Yıldız beni Semra adında bir kadınla tanıştırdı. Semra da beni Veysi Görmüş adında bir erkekle tanıştırdı. Veysi Görmüş beni uyuşturucuya alıştırdı. 2017 yılının Şubat ayında Veysi Görmüş tarafından tecavüze uğradım. Ben savcılıkta Veysi Görmüş’ün adını verdikten sonra beni bulup ifademi geri almam konusunda tehdit etti. Ama ne olursa olsun şikayetçi olacağım ve vazgeçmeyeceğim.”

TEŞHİSE RAĞMEN İNKAR ETTİ

Ardından mahkeme heyeti çocuğun sanık Veysi Görmüş adlı sanığı teşhis etmesini istedi. Çocuk duruşmada gördüğü kişinin sanık Veysi Görmüş olduğunu teşhis etmesine rağmen sanık ısrarla kimseyi tanımadığını kaydetti.

Çocuğun avukatları ve sanık müdafiileri eksik hususların giderilmesini ve bir sonraki duruşmada Semra adlı kişinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti de eksik hususların giderilmesini, Semra adındaki kadının duruşmaya getirilerek dinlenmesine karar vererek duruşmayı 28 Ocak 2021 tarihine erteledi. (Mezopotamya Ajansı)