BATMANDBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ın katılımıyla katılımıyla “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında yarın Batman’da yapılacak buluşmanın hazırlıkları tamamlandı.

Batman yarın Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Tevgera Jinên Azad (TJA-Özgür Kadın Hareketi) tarafından bir süre önce başlatılan “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında düzenleyecek halk buluşmasına ev sahipliği yapacak. Buluşmanın günler öncesinden başlayan hazırlıkları tamamlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın katılacağı buluşma, yarın saat 18.00’de Bağlar Mahallesi’nde bulunan Newroz Alanı’nda yapılacak. Buluşmada Koma Gulên Xerzan ile Sanatçı Şerzat da sahne alacak.

TJA Batman Sözcüsü ve Tertip Komitesi Eş Sözcüsü Gülistan Sönük, tamamladıkları hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Buluşmaya dair çalışmalarının startını kentte 10 Ağustos’ta düzenledikleri basın toplantısıyla verdiklerini dile getiren Sönük, “Milletvekillerimizin de olduğu heyetler oluşturup, tekstil atölyelerini, mahalleleri ziyaret ettik. Daha sonra kentte bulunan yerel basın ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik. Sanayi sitelerinde halk buluşması için çağrılar yaptık. 12 Ağustos günü iki heyetimizle Kozluk, Sason, Gercüş, Hasankeyf ilçeleri ile Bekirhan beldesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Diğer heyetlerimiz de Buğday Pazarı’nda, diğer ilçelerde ve şehirlerarası otogarında halkla bir araya geldi. Akşam saatlerinde ise mahallelerde halkla bir araya geldik” diye belirtti.

‘HALK PARTİSİNİ SAHİPLENİYOR’

Halk buluşmasının güçlü geçmesi için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ifade eden Sönük, “Mahalle, ev, ilçe ve beldelerde yoğun bir şekilde çalışmamızı gerçekleştirdik. Gittiğimiz her yer de sıcak ve coşkulu bir karşılama ile karşılaştık. Çalışmalar bize şunu gösterdi ki iktidarın bütün baskı ve korkutma politikalarına rağmen halk partisini sahipleniyor. Bu sahiplenmeyi bizi karşılayan yurttaşların gözlerinde, sloganların da, alkış ve zılgıtlarında, diyaloglarda gördük” dedi.

SIRA BATMAN HALKINDA

Ziyaretlerinde yurttaşların yine İmralı tecridinin derhal kaldırılmasını istediğini aktaran Sönük, “Şimdi sıra Batman halkın da” diyerek, tüm kent halkını tecridin kaldırılması, kadın katliamları, ekonomik ve siyasi saldırılara karşı seslerini yükseltmek üzere buluşmaya davet eti. (MA)