Batman kayyımı 2.3 milyon TL’ye ağaçlara ışık taktırdı

Batman kayyımı 2.3 milyon TL’ye ağaçlara ışık taktırdı
Yayınlama: 03.12.2021

Batman Belediyesi’ne atanan kayyım, Diyarbakır Caddesi’nde bulunan ağaçları ışıklandırma işine 2 milyon 361 bin TL harcadı.  

Batman Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Hulusi Şahin, ekonomik krizin derinleştiği bir süreçte Diyarbakır Caddesi’nde bulunan ağaçlara yapılan ışıklandırmaya 2 milyon 361 bin TL harcadı.

6 Eylül günü açık yapılan “görsel araç satın alım işi” ihalesine tek firma katıldı. Yaklaşık 2 milyon 578 TL maliyetle yapılan ihale, 2 Milyon 361 bin TL’ye İlk Adım Prodüksiyon Reklam Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne verildi.

Şirket ile belediye arasında 15 Eylül’de sözleşme imzalanırken, ışıklandırmanın bitim tarihi için 13 Kasım olarak belirlendi. Şirket söz konusu tarihe kadar ışıklandırmayı bitirirken, ışıklandırmanın ağaçlara zarar verdiği ifade edildi. 

HALKIN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR 

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Diyarbakır Caddesi üzerinde yapılan ışıklandırmaya tepki göstererek, rant uğruna doğanın talan edilip halkın parasının çarçur edildiğini söyledi. Yapılan ışıklandırma çalışmasının ağaçlara verdiği zararın yanı sıra büyük bir ekonomik kayba da sebep olacağını kaydeden Demir, “Ekonomik krizin yaşandığı bir süreçte kayyım israfta ısrar ediyor. Kent için gerekli olmayan bu proje ne amaçla kim için yapılıyor” diye sordu. 

KDV EKLENMEMİŞ  

İhalenin soygun sisteminin bir parçası olduğunu kaydeden Demir, sözleşmede belirlenen 2 milyon 361 bin TL’ye Katma Değer Vergisi’nin (KDV) dahil edilmediğini belirterek, KDV’nin eklenmesi ile maliyetin 2 milyon 786 bin TL’ye çıktığını aktardı. 

MASRAF DIŞINDA BİR ŞEY DEĞİL 

Projenin hem doğaya hem de belediyeye büyük zararlar verdiğini dile getiren Demir, “Zaten caddenin her iki tarafında ışıklar var. İş yerlerinin ışıkları da buna dahil. Oraya konulan ışıkların bu kente faydası ne olabilir. Ağacın dalları oksijen salarken bu dalları ışıklar için kestiler. Projeye milyonlarca lira harcandı. Bunun yanı sıra her ay gelecek olan bir elektrik faturası da var. Masraf dışında bir şey değil bu proje. Bu halkın parasını böyle işlere harcayarak halkı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok” ifadelerinde bulundu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.