Batman kayyımı tek bir tabelaya 690 bin TL harcadı

Batman kayyımı tek bir tabelaya 690 bin TL harcadı
Yayınlama: 31.05.2022

Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, “Kadim toprakların modern şehri Batman” yazılı tek dilli tabelaya 690 bin TL harcadı. 

Belediye taşınmazını değerinden 500 milyon TL düşük fiyatla satan, bayrak, poster ve flama alımı için 1 milyon 550 bin TL harcayan kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi’nin, kent girişine dikilen tabela için de yüksek meblağ harcadığı ortaya çıktı. Kayyım ve yönetiminin, bir süre önce kent girişine konulan “Kadim toprakların modern şehri Batman” yazılı tabela için 22 Eylül 2021 tarihinde pazarlık usulüyle ihale yaptığı ve bu ihaleyi 690 bin TL bedelle Yiğit Gökşen’e verdiği öğrenildi.

İhaleye tek kişinin teklif verilmesi ve mevzuattaki 21’inci maddenin B “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” fıkrasıyla yapılması dikkati çekti.

Kent girişine konulan tabela, geçtiğimiz ay da yere yakın olduğu ve büyük araçların geçişini engellediği gerekçesiyle biraz daha yükseltildi. Söz konusu işlem için herhangi bir harcamanın yapılıp yapılmadığı için bilinmiyor.

‘TALAN POLİTİKASI’

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz, bir tabele için bu kadar para harcanmasını “talan politikası” olarak nitelendirdi. Kayyımın belediyeyi borç batağına sürüklediğini ve bu borcu ödemek yerine halkın parasını çarçur ettiğini söyleyen Korkmaz, tabelanın sadece Türkçe yazılmasına da tepki gösterdi. Korkmaz, “Belediyede devam eden talan biran önce durdurulmalı” dedi.

MA / Fethi Balaman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.