Batman kayyumu AKP adayı için 53 milyon TL’ye koli hazırlattı

Batman kayyumu AKP adayı için 53 milyon TL’ye koli hazırlattı
Yayınlama: 28.03.2024

Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, 53 milyon TL’ye aldığı gıda kolilerinin üzerine AKP Belediye Başkan adayının fotoğraflarını yerleştirerek, dağıtıma hazır hale getirdi. Kayyım belediyeye  ait lastik ve araç motorlarını dahi sattı. 

Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi seçime sayılı günler kala AKP Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan için ihaleye gitti. 22 Mart’ta gerçekleştirilen ihalede 72 bin adet gıda kolisi alımı gerçekleştirildi. Akçay Yolcu Taşımacılığı İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ne verilen ihalede dağıtım süresinin 22- 31 Mart olması dikkat çekti. Söz konusu ihale 53 milyon TL’ye verildi. 

KOLİLER AKP ADAYI İÇİN HAZIRLANDI

Ulaştığımız fotoğraflarda kolilerin üzerinde fotoğraflarının olduğu görülüyor. Görevden alınarak, yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, ihale süresine dikkat çekerek, “Bize gelen bilgilerde ve fotoğraflarda da kayyımın belediye kasasından aldığı bu kolileri seçime sayılı günler kala dağıtacağı yönünde. Halkın olanı seçim için kullananlar bilsinler ki yargılanacaklar” diye konuştu.

Kayyımların belediyeyi borç batağına sürüklediğine dikkat çeken Demir, “Kayyum seçime az bir süre kala depolardaki yeni ve eski araç lastiklerini, makina kimyaya verilmesi gereken hurdaya çıkarılmış motorları piyasaya satıyor. Akaryakıt ödemelerini yapamazken, anlaşmalı oldukları akaryakıt istasyonları belediye araçlarına akaryakıt vermezken, belediye akaryakıtını köy hizmetlerine vermektedirler. Bilinçli bir şekilde akaryakıt ücretlerini ödemeyerek belediyeyi işgalden kurtardığımızda araçları çalıştıramaz duruma getirmek istemektedirler. Ama yanılıyorlar, ne yaparlarsa yapsınlar yarattıkları bu bataklığı kontrol altına alma gücüne ve bilgi birikimine sahibiz. Çünkü biz onlar gibi çalmayacağız, çaldırmayacağız, çarçur etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. (MA)