Batman Kürt Dil Platformu’ndan gazetemize ziyaret: Kürtçe resmi dil olsun

Batman Kürt Dil Platformu’ndan gazetemize ziyaret: Kürtçe resmi dil olsun
Yayınlama: 19.01.2022

PZK-Batman (Kürt Dil Platformu) bileşenlerinden oluşan heyet, gazetemizi ziyaret etti.

Devran Yıldız, Hamza Ayiş ve Aziz Özdemir’den oluşan Heyet, gazetemizin imtiyaz sahibi İdris Yayla tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.


Kürt Dil Platformu (PZK) sözcülerinden Aziz Özdemir, PZK-Kürt Dil Platformunu tanıttı ve şunları dile getirdi.
” Kürt Dil Platformu üç senedir siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, aydın, akademisyen, dil bilimcileri ve kişilikler ;Kürt dilinin resmi ve eğitim dili olması için oluşturuldu.

Kurulan PZK Kürt Dil Plaformuna bağlı olarak ,aynı amaçla yakın zamanda PZK-Batman (Kürt Dil Platformu) temsilciliği kuruldu. Ziyaretimizin amacı Kürtçenin resmi dil olmasını gündemine alması ve bu çalışmaya ortak olması. Aynı zamanda imza kampanyasına da destek çağrısıdır. Ayrıca Okullarda 5,6,7,8. sınıflar için 21 Ocak tarihine kadar Kürtçe seçmeli ders başvurularının yapılması gerektir” dedi


Gazetemizin imtiyaz sahibi Yayla, heyete teşekkür etti ve ekledi:
“Bu isteğiniz Kürtçenin resmi dil olması talebi meşru ve yaşamsal bir haktır, insan hakları ile ilgili olmazsa olmazıdır ve hepimizin öncelikli sorunudur. PZK’nin (Kürt Dil Platformunun) istekleri daima gündemimizde olacak, gazeteci olarak bu anlamda aktif bir rol almayı görev olarak bileceğiz. PZK-Batman’nın çalışmalarında başarılarılar diliyor her türden etkinliklerinizde iletişim halinde olmak ve yer almak istiyoruz” dedi.
Sıcak ve verimli geçen ziyaret devamlı iletişimde olma temennisiyle, başarılı bir şekilde sona erdi.


İmza kampanyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://chng.it/yKPTzJh5L7

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.