Batman’dan Siirt’in Çemêkarê yaylasına gitmek için gelen koçerlere ait 4 bin 500 koyun 2 gündür askerler tarafından bekletiliyor. Susuzluktan 20 koyunun öldüğü belirtildi.

Batman’dan Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Herekol Dağı’nın eteklerinde bulunan Çemêkarê yaylasına gitmek için yola çıkan koçerler, Şırnak ve Cizre arasında bulunan tünel mevkiinde 2 gündür bekletiliyor. Görüştüğümüz koçerler 4 bin 500 koyunlarının tünelde bekletildiğini kaydederek, kendilerine ne zaman geçiş izninin verileceğini bilmediklerini söyledi. Koçerler, sussuzluk ve sıcaklıktan dolayı 20 koyunun öldüğünü aktardı. 

 ‘ÖZEL GÜVENLİK’ ENGELİ 

Askerlerin kendilerinden koyunların taşınması için sevk belgesini istediğini söyleyen koçerler, ancak dün sevk belgesi alıp askerlere teslim etmelerine rağmen geçişlerine izin verilmediğini ifade etti. Koçerler, askerlerin kendilerinden bu sefer de “Şırnak Valiliğinden izin almalısınız” dediğini vurgulayan koçerler, Vali’nin “özel güvenlik bölgesi” olduğu gerekçesiyle kendilerine izin verilmediğini dile getirdi.  Sıcak ve susuzluktan tüm sürünün tehlikede olduğunu belirten Koçerler, izin için beklediklerini söyledi.