Batman’da Dengbêj programına yoğun ilgi

Batman’da Dengbêj programına yoğun ilgi
Yayınlama: 21.08.2022

Batman’da düzenlenen ‘Şevberka Dengbêja’ programı ilgi yoğun ilgi gördü.

Batman Bahar Kültür Merkezi (BKM) bünyesindeki dengbej evi sanatçıları tarafından organize edilen programa yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BKM sanatçılarının sahne aldığı gecede söylenen eserler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Sanatçı Baran Çelebi de bağlamasıyla dengbej gecesine destek verdi.

Dengbejliğin devamının gelmesini istediğini ve kültürün kaybolmaması gerektiğini dile getiren Dengbej Perixana Şirnexî “Bugün çok güzel geçti. Umarım sık sık böyle etkinlikler yaparız. Dengbejlik bizim kültürümüz, inşallah daha güzel olur ve devamı da gelir” şeklinde konuştu.

Dengbejliğin dedelerimizden kalma bir meslek olduğunu ve gençlerde de devam ettirmeye çalıştığını vurgulayan Ahmedê Xî de, “Dengbejlik kültürünü daha yaygın hale getirebiliriz, bu konuda Bahar Kültür Merkezinde Dengbejlik sınıfı açtık, kapımız gençlere açık. Bunu devam ettirmek çok güzel. Bu genç yaşta ben de dengbejliğe başladım. Mutluyum ve böyle bir ortamda da olmak beni çok daha mutlu etti. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.