Batman’da miting gibi açılış: 5-0 yapacağız

Batman’da miting gibi açılış: 5-0 yapacağız
Yayınlama: 05.04.2023


Yeşil Sol Parti’nin büro açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halka güvendiklerini ifade ederek Batman’ın 5-0 yapması gerektiğini vurguladı.


Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Batman’da bulunan Bahçelievler Mahallesi’nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi.

Açılışta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Tevgera Jinên Azad (TJA) Aktivistleri, Barış Anneleri, HDP Batman’da Milletvekilli Feleknas Uca, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Amed milletvekili İmam Taşçıer, Batman Emek ve Demokrasi Platformu, HDP, DBP, Yeşil Sol Parti il örgütlerinin yani sıra çok sayıda kişi yer aldı. Açılış öncesi kentteki bir düğün salonunda iftar yemeği verildi. Kitle sık sık “Direne direnen kazanacağız”, “Jiyan Azadî”, “Biji Serok Apo” sloganlar attı. yeşil Sol Parti bayrak ve flamaları taşıyan kadınlar Kürtçe stranlar eşliğinde, zılgıtlar ile halaya durdu.


‘BATMAN’DA 5-0 YAPACAĞIZ

Burda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halkı selamlayarak sözlerine başladı. Bulda, “Bu akşam bir büro açılışı yapacağız. Bu büro açılışlarımızın 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu bürolarımız, geleceğimizin, yarınlarımızın, özgürlüğün, adaletin ve hukukun gelmesi, bu ülkede yapılan bütün hukuksuzluğun bitmesi için büyük bir rolü olacaktır. Halkımız bu büroları seçim
akşamına kadar dolduracak, bu bürolar taşacak. Batman halkından eminiz, sizlere
güveniyoruz. 14 Mayıs tarihinde Yeşil Sol Parti’nin Batman’da 5-0 yaparak, bu ülkede en
büyük oranı çıkaracağına yürekten inanıyoruz. 14 mayıs tarihinde seçimler sıradan seçimler
değil, tarihi bir seçim. Bu ülkede 21 yıllık AKP MHP iktidarının yaptığı zulümlerin ve
hukuksuzların artık son bulacağı, bir değişim ve dönüşümün yaşanacağı, geleceğimizin
adaletle, hukukla, barışla, özgürlükle sınanacağı önemli bir sınav olacaktır” dedi.


Türkiye halklarının başta kürtler olmak üzere önemli bir tercih yapacağını ifade eden Buldan, tercihlerin de aydınlık ve karanlık olacağını ifade etti. Pervin, “Ben inanıyorum ki artık Türkiye halkları ve Kürtler bu 21 yılda yaşadıklarını, gördüklerini, çektiklerini, bu zulmü zoru, baskıyı şiddeti bütün bunları bitirecek olan demokratik bir seçim yapacak. Yani bu tercih, aynı zamanda demokrasiyle faşizm arasında yapılacak. Ama faşizmi tercih edilmeyeceğini biliyoruz.İnsanlarımız demokrasiden yana oy kullanacaklar. İşte bunun için de Yeşil Sol Parti’nin altında vuracağınız mühürle, ülkenin geleceğinde, gençlerin, kadınların, Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Süryanilerin, farklı inançların farklı mezheplerin ve bu ülkede ötekileştirilenlerin yaşadıklarını artık son verilecek bir tercih yapılacak” şeklinde konuştu.


‘Halkımıza güveniyoruz’


Yaşanan depremlerde halkın yanlız bırakıldığını ifade eden Buldan, “İnsanları bir lokma ekmeğe muhtaç edenler derslerini 14 Mayıs alacak. 21 yıldır bu ülkeyi nasıl yönettiklerini biliyoruz. Afetlerde insanları kaderleriyle başbaşa bıraktıklarını bu son yaşanan depremde hepimiz gördük. Pandemi de yaptıkların hepsini biliyorduk ama 11 ilimizde gerçekleşen bu depremde insanlar kaderleriyle baş başa bırakıldı. İlk üç gün ortada olmayanlar, insanları enkazın altında bırakanlar, insanları çadırlara, bir bardak suya, bir lokma ekmeğe muhtaç edenler derslerini 14 Mayıs tarihinde sandıklarda cevaplarını alacaklar. Sadece afetler değil her anlamıyla bu ülkeye kötülük yaptılar. Bu ülkede kadınlara kötülük yaptılar. Bu ülkede Kürtlere kötülük yaptılar.

Çünkü bu iktidarın bir kadın düşmanı iktidar olduğunu biliyoruz. Bu iktidarın bir Kürt düşmanı iktidar
olduğunu biliyoruz, demokrasi düşmanı olduğunu biliyoruz ve barış düşmanı olduğunu
biliyoruz. Ancak bütün bu düşmanlıklarına rağmen bizim birliğimiz beraberliğimiz ortaklaşmamız, ittfaklarımız geleceğimizi belirleme açısından önemlidir. Kürtlerle Emek ve Özgürlük adı altında ittifak kurduk.

Kadın örgütleriyle kadın ittifakları kurduk. Gençleri yanımıza aldık. Milyonlarca genç bu seçimde ilk defa oy kullancaklar. İnanıyoruz ki tercihlerini doğru yolda yapacaklar. Bizim belirlediğimiz
yeni adresin altına mühürlerini basacaklar. HDP’nin yeni adresi Yeşil ve Sol Parti’dir.
Size söz vermiştik. Sizleri seçeneksiz bırakmayacağız demiştik. Tabanımıız seçmenimiz halkımızı HDP kapatma davası adı altında bir köşeye sıkıştırmaya çalışanlara karşı asla
alternatifsiz bırakmaycağız demiştik. Şimdi HDP kapatma davasını bir demokrasi kılıcı gibi
kafamıza tutanlara karşı Yeşil Sol’un altında birleştik. Ve Adaylarımızı Yeşil Sol altında
seçimlere sokacağız.

Onların kumpasları varsa, onların hileleri varsa, bizim de hamlelerimiz var. Bizim de halkımız var. Halkımıza güveniyoruz” şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından büro açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Açılsın ardından kitle sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde halaylara durdu.