Batman’da polisin bir aileye uyguladığı şiddet görüntülere yansıdı

Batman’da polisin bir aileye uyguladığı şiddet görüntülere yansıdı
Yayınlama: 27.10.2022

Batman Seyitler Mahallesi’nde bir eve baskın düzenleyen polis, aynı aileden gözaltına aldığı 3 kişiye sokak ortasında şiddet uyguladı.

Batman’ın Seyitler Mahallesi’nde bir eve baskını düzenleyen polis, aynı aileden gözaltına aldığı 3 kişiye sokak ortasında şiddet uyguladı. Cengiz Balta, Renas Balta ve Mustafa Balta’yı gözaltına alan polis, komşularının gözü önünde öldüresiye şiddet uyguladı. Şiddete müdahale etmek isteyen mahalleliyi de tehdit eden polis, havaya ateş açtı. Elimize ulaşan görüntülerde polisin uyguladığı şiddetin boyutları gözler önüne serdi.

‘SÜREKLİ TAKİP EDİYORLAR’

Darp edilerek gözaltına alınan yurttaşların yakınları, “polis sürekli aileyi takip ederek sözlü tacizde bulunuyor. Yıllardır evin etrafında dolaşıyorlar tehditler savurarak hakaret ediyorlar artık yeter ne zamana kadar bu sürecek” dedi.

HAVAYA KURŞUN SIKILARAK ENGELLENDİ

Bir genci yere yatıran 5 polis, söz konusu kişinin üzerine çıkarak şiddet uyguluyor. Mahalleliyi havaya kurşun sıkarak engelleyen polis, bebek ve çocukların bulunduğu yerde kurşun sıkması tepkiyi daha da artırdı. Görüntülerde sivil giyimli polislerin yere yatırdığı gence tekme ve yumruklarla saldırdığı görülüyor.

‘BENİ ÖLDÜRECEKLER’

Gözaltı aracında çektiği görüntüde moraran gözünü gösteren bir genç, şunları dile getiriyor: “Bunlar beni öldürecek. Öldüreceklerini konuştular. Anneme, kardeşime ablama vurdular. Hepimizi darp ettiler. Gözümü görüyorsunuz şişirdiler. Bu görüntüleri savcılığa vereceğim. Şikayetçi olacağım. Bunlar kayıt altına alın arkadaşlar. Karakolda şiddet uygulayacaklarını söylüyorlar. Gözümü patlattılar. Artık karakolda başına ne gelecek bilmiyorum. Seyitler Mahallesi’nde oldu olay. Sivil araç ile önümüzü kestiler. Bizi darp ettiler.”

Gözaltındaki 3 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. (MA)