Batman’da yaşamını yitiren YJA-STAR’lı Dağ’ın cenazesi hastanede bekletiliyor

Batman’da yaşamını yitiren YJA-STAR’lı Dağ’ın cenazesi hastanede bekletiliyor
Yayınlama: 25.06.2024

Batman’ın Gercüş ilçesinde yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YJA-STAR’lı Sultan Dağ’ın cenazesi hastanede morgunda bekletilirken, 3 yaralının hastanedeki tedavileri devam ediyor. 

Êlih’in Heskîf (Hasankeyf) ilçesinde bulunan Mawa Bölgesi’ndeki Xirbêkûr köyü kırsalında 18 Haziran’da başlayan ve 22 Haziran’da Kercews (Gercüş) ilçesi kırsalına yayılan operasyon devam ediyor. Çatışmanın yaşandığı bölgeden Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 3 yaralı ve 3 cenaze getirildi. 

Yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Şakir Erdemci ile YJA-STAR’lı Zeynep Özkan’ın cenazeleri 21 Haziran’da Mersin ve Şirnex’te toprağa verildi.  23 Haziran’da Kercews ilçesindeki operasyonda yaşamını yitiren YJA-STAR’lı Sultan Dağ’ın cenazesi hala hastanenin morgunda bekletilirken, yaralı getirilen Zeynep Nibat’ın ise tedavisi sürüyor.

Dağ’ın ailesi cenazelerini almak için savcılıkla görüştü. Yapılan görüşmede ise savcılığın, cenazenin akşam saatlerinde aileye teslim edileceğini belirttiği öğrenildi. Dağ, Mêrdîn’in Mehsert (Ömerli) ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak. 

Çatışma bölgesinde yaralanan Hasret Kaçar, Nurettin Tekin ve Zeynep Nibat’ın Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki koğuşa alındığı belirtildi.