Batman’da baraj sularının çekilmesiyle yüzbinlerce balık telef oldu. 

Batman’da Zilek Köprüsü yakınlarındaki Ağıl köyünde Ilısu Baraj Gölet’inde yaşanan balık ölümlerine büyük tepki topladı. Baraj suyunun çekilmesiyle göletteki yüzbinlerce yavru balığın kıyıya vurduğunu gören çevre sakinleri duruma müdahale edilmesini talep etti.

Uzun süredir yağış almayan Ilısu Barajında su seviyesi minimum seviyeye düştü. Su seviyesinin düşmesi nedeniyle kuruyan göletlerde havasız kalan yüzbinlerce yavru balık telef olurken küçük su birikintilerinde sağ kalan yüzbinlerce yavru balık ise kurtarılmayı bekliyor.

Balıkların telef olmasına tepki gösteren Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Sıtkı Güneş ise, yüzbinlerce yavru balığın telef olduğunu, bir o kadarın da telef olmak üzere olduğunu belirtti.  Güneş, “Ilısu Baraj Gölet’inde yüzbinlerce yavru balığın telef olduğunu, o kadarının da telef olmak üzere olduğunu duyduk. Canlıları korumak insan olarak hepimizin görevidir. Yetkililerden de isteğimiz, bu tür olaylar karşısında biraz daha duyarlı olmalarıdır. Bir an önce bu duruma müdahale edilip telef olmak üzere olan balıkların kurtarılması gerekir” diye konuştu.