Batman’dan bombardıman tepkisi

Batman’dan bombardıman tepkisi
Yayınlama: 20.11.2022

TSK’nin kuzey ve doğu Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarına Batman’da protesto edildi.

HDP Batman il Örgütü  Türkiye’nin Kobanê başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik hava saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

HDP Batman il binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasın HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, İl Eş Başkanları Hürriyet Kaytar, Hüseyin Sarık ve çok sayıda partili katıldı.

Milletvekili İpekyüz basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kobane sadece bir kent değil Kobane ismi bütün dünya bir direniş sembolüdür, bir özgürlük ismidir işte bundan dolayı şuan tüm dünyada atılan ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganının çıktığı yerdir Kobane. Tüm dünya meclislerinde de ‘Biji berxwedana Kobane, biji berxwedana rojava’ sloganları söylendi. Kobaneye yapılan saldırı için bir yığın tezgah kuruldu, biz çok tezgahlar çok komplolar gördük biz mücadeleden vazgeçmedik, kafa kesenlere karşı barbarlara karşı tecavüzcülere karşı, kafa kesenlere karşı, kadınları kaçıranlara karşı direnişin yanında olduk. Hiç hiç kimse barışa karşı bir sabotaja kalkışmasın. Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz, gün dayanışma günüdür. Biji berxwedana kobane, biji berxwedana Rojava” dedi.

Basın açıklaması slogan ve zılgıtlarla sona erdi.