Batman’ı Newroz coşkusu sardı

Batman’ı Newroz coşkusu sardı
Yayınlama: 18.03.2022

BATMAN – Batman Newroz Tertip Komitesi Eş Sözcüsü Hüseyin Sarik, Newroz hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini belirterek, “Gittiğimiz her yerde insanların Newroz coşkusuna şahit oluyoruz” dedi.

Batman’da 20 Mart’ta kutlanacak Newroz’un hazırlıklarında sona gelindi. Pazaryeri Mahallesi’nde saat 10.00’da gerçekleştirilecek kutlamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekilli Garo Paylan ile Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak konuşmacı olarak katılacak. Sanatçılar Servet Kocakkaya, Şilan Dora ve Karmete’nin sahne alacağı kutlama için yapılan son hazırlıklar kapsamında köy, mahalle ve kent merkezinde bildiri ve çağrılar devam ederken, kentteki billboardlara da Newroz afişleri asıldı.

İLÇELERDE ATEŞ YAKILDI

Batman Newroz Tertip Komitesi Eş Sözcüsü ve HDP Batman İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, kent merkezinde 14 Mart’ta yaktıkları ateşle Newroz’un startını verdiklerini, ardından Beşiri, Kozluk, Gercüş, Hasankeyf ve Sason ilçeleri ile bağlı köylerde yakılan ateşle kenetlendiklerini söyledi.

Hazırlık çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdiklerini belirten Sarik, dağıttıkları broşürlerle Newroz’a katılım çağrısında bulunduklarını dile getirdi. Gittikleri yerlerde büyük bir coşkuyla karşılandıklarına dikkat çeken Sarik, “Mahallelere gidip burada ev ev dolaşıyoruz. Newroz’a ilişkin bilgilendirme yapıp, davet ediyoruz. Gittiğimiz birçok mahallede halkın yaktığı ateş etrafında Newroz’un coşkusunu yaşıyoruz. Gündüz bildiri dağıtıp, Newroz’a katılım çağrısı yaptığımız mahallerde akşamları yakılan ateşin etrafında halaya duruyoruz. Gittiğimiz her yerde insanların Newroz coşkusuna şahit oluyoruz” dedi.

BİRÇOK YERDEN ARAÇ KALKACAK

Halkın Newroz alanına gidişini sağlayacak çalışmaların devam ettiğini söyleyen Sarik, “İlçe ve köylerden gelecek halkımız için araçlarımızı ayarladık. Newroz alanına uzak mahallelerde de araçlarımız kalkacak. Alanı hazırlama ve tekniki ayarlamalar Newroz günü yapılacak. Anons araçlarımız Newroz saatine kadar kentin her yerinde katılım çağrısı yapmaya devam edecek. Alanda görevli arkadaşlarımız olacak. Hem güvenlik hem de halkın taleplerine cevap olmak için alanda olacaklar” ifadelerini kullandı.

20 MART ÇAĞRISI

Batman halkının yıllardır Newroz alanlarına aktığını kaydeden Sarik, şunları söyledi: “Newroz, Kürt halkı için moral ve motivasyonun zirve yaptığı günlerden biridir. Günler öncesinde büyük heyecanla kutlanmaya başlanan Newroz’un finali görkemli geçecek. Günlere yayılan Newroz ateşi 20 Mart günü gürleşerek, halkın umudu ve direnişiyle buluşacak. Bu direniş yeni bir dönemin habercisi olacak. Başarı, umut ve onurlu barışın habercisi. Halkımızı 20 Mart günü Newroz alanına çağırıyoruz.” (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.