Belçika mahkemesinden yeni bir PKK kararı

Belçika mahkemesinden yeni bir PKK kararı
Yayınlama: 08.06.2022

Belçika’da yabancılara ilişkin bireysel kararlara karşı temyiz başvuruları ile ilgilenen Yabancılar Dava Konseyi, PKK’nin “terörist örgüt olmadığı” yönünde görüş belirtti.

Belçika’da yabancılara ilişkin bireysel kararlara karşı temyiz başvuruları ile ilgilenen Yabancılar Dava Konseyi, PKK’nin “terörist bir örgüt olmadığına” dair görüşünü açıkladı. Kürt bir mültecinin siyasi sığınma talebinin reddi üzerine yapılan itirazı değerlendiren Yabancılar Dava Konseyi, “PKK bir terör örgütü değildir, ancak bu olası savaş suçları için bireysel sorumluluğu ortadan kaldırmaz” açıklaması yaptı.

Konsey, vatandaşı olduğu ülkenin dışında PKK’nin finansmanına katıldığı gerekçesiyle Kürt mültecinin siyasi sığınma hakkından dışlanması kararını iptal etti. Kararda, “Konsey, PKK’nin niteliği, yapısı, örgütlenmesi, faaliyetleri ve yöntemleri hakkında kendisine sunulan çeşitli bilgi kaynaklarına dayanarak, bu örgüt tarafından işlenen eylemlerin bir bütün olarak ele alındığında terörist olarak nitelendirilemeyeceği kanaatindedir” denildi.

Dava Konseyi, ayrıca daha önce Brüksel Temyiz Mahkemesi’nin PKK’ye ilişkin kararında ortaya koyduğu görüşe katıldıklarını bildirdi. Temyiz Mahkemesi, 8 Mart 2019’da İstinaf Mahkemesi’nin aldığı kararı, 28 Ocak 2020’de kabul etmişti. Buna göre PKK’nin terörist örgüt olmadığını ve ulusal yasalarca yargılanamayacağına hükmedilmişti. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.