Berivan’ın Katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Berivan’ın Katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Yayınlama: 15.12.2021

VAN – Berivan Bayram’ı katleden Rıdvan Bayram’ın yargılandığı dava duruşmasında iddia makamı, sanığın “tasarlayarak kasten insan öldürme” suçu işlediği gerekçesiyle, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle mütalaa sundu.

Van’ın Başkale ilçesinde 2016 yılında Berivan Bayram’ı katlettikten 4 yıl sonra ülkeye sahte kimlik üzerinden giriş yapmaya çalışırken gözaltına alınarak tutuklanan Rıdvan Bayram’ın tutuklu yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bayram, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Berivan Bayram’ın ailesi ve avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

‘CEZALANDIRILMASI GEREKİR’

Savunma yapan sanık Rıdvan Bayram önceki ifadelerini tekrarlayarak, Berivan’ı katletmediğini öne sürdü. Ardından konuşan avukatı ise müvekkilinin tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti. Berivan Bayram’ın avukatı Ekin Yeter ise suçun sabit olduğunu ve sanığın en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini belirtti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Verilen aranın ardından devam eden mahkemede iddia makamı sanık Rıdvan Bayram için tüm deliller, tanık beyanları ile dosya bütünü göz önünde bulundurarak “tasarlayarak kasten insan öldürme” ve suçun eşe yönelik yapılmasına ilişkin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını istemi ile mütalaa sundu.

Mahkeme, mütalaanın değerlendirilmesi ve sanık Bayram’ın tutukluluk halinin devamı yönünde karar vererek, bir sonraki duruşmayı 7 Ocak 2022 tarihine erteledi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.